Tips Bisnes: Cakap Memang Senang

Cakap Memang Senang
Kan? 
Teringat kenangan majlis Master Celebration Yani bulan 3 tahun 2014 dulu
Ada sorang downline yang baru je join. Seorang student lelaki yang bersemangat waja.
Lepas je habis majlis terus serbu Yani tanya itu ini. Punya semangat aura majlis tu time tu.
Yani tanya dia lepas dengar sharing dari akak apa awak rasa?

Dia jawab “saya nak cabar akak, kalau akak boleh naik master dalam masa 8 bulan saya nak naik master 6 bulan” 

WOW!
Hebatnya awak. 
Ok akak doakan awak dapat apa yang dikata.

Hari berganti hari, bisnes berjalan dengan penuh dugaan dan ranjau. Ini
situasi biasa dalam bisnes. Takde bisnes yang berjalan lancar tanpa
ujian. Hanya dengan ILMU buatkan kita teruskan berjalan.

Kesudahannya apa dah jadi dengan lelaki tersebut?

Dia terus mendiamkan diri seribu bahasa. 
Dulu sebelum dia join, berapa
kali mohon bantuan untuk Yani ajar sampai berjaya. 
Insyallah itu memang
tugas mentor.
Namun tugas mentor hanya lah penunjuk arah
Ia
ibarat WAZE
Anda sebagai pemandu yang bertanggungjawab untuk bawak
kereta tu ke destinasi. Tapi kalau WAZE duk berbunyi pung pang pung pang
driver tak nak bergerak bila tersekat di traffic merah. Agak-agak sampai
ke destinasi yang dituju?
Benar kata pepatah “cakap memang senang”
Yani hanya mampu doakan Allah sentuh hati dia untuk kembali berbisnes andai itu yang dia inginkan.
Benar kata pepatah “cakap memang senang”
Yani hanya mampu doakan Allah sentuh hati dia untuk kembali berbisnes andai itu yang dia inginkan. 
WAZE tak pernah padam selagi ada internet
Mentor tak pernah diam selagi NYAWA dikandung badan. 
019.934.7686
Mentor Bisnes Anda
*Jom! Layan video Yani semasa Master Celebration tempohari
Jangan lupa LIKE , SHARE & SUBSCRIBE

32 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge