Teknik Berkesan Jana RM500 Melalui Bisnes Shaklee

Alhamdulillah, semalam berkesempatan menghadiri kelas online webinar yang dianjurkan oleh Master Laila.
Best sangat apa yang Yani dapat semalam.
Bila Best maka Wajib Kongsi.
Kan?

Teknik ini Sangat Berkesan kerana telah membantu ramai:

a) usahawan-usahawan yang baru bermula berniaga bersama Shaklee, 
b) yang dulunya aktif tapi rehat sekejap lalu nak aktif kembali 
c) atau yang dah Hebat nak kembali Fokus.
Anda kategori yang mana? Boleh nyatakan diruangan komen dibawah nanti ye. Segala komen anda amatlah dihargai.
Teknik Berkesan ini telah disediakan “template” khas untuk memudahkan anda membuat sepertimana yang telah disenaraikan & nantikan hasilnya yang Luarbiasa.

#Teknik 1: Set Target RM

Berapa? Anda perlu jelas berapa anda mahukan bulan ini. Contohnya RM500.
Kenapa? Bagi menguatkan lagi berapa target RM yang anda mahukan, anda perlu senaraikan kenapa anda betul-betul mahukan RM500 itu dan jika tak dapat memang tidak tenang dibuatnya.
Contoh: Nak bayaran ansuran kereta, jika tak dapat maka tertunggak bayaran dan akan dikenakan denda. Atau sekadar untuk side income; RM100 untuk mak, RM100 untuk ayah, RM300 untuk simpanan sendiri.

#Teknik 2: Target UV

Setiap pembelian produk Shaklee akan terdapat point atau lebih dikenali sebagai UV (Unit Value). Setiap UV berlainan mengikut produk.

#Teknik 3: Set Fokus

Fokus ini penting supaya anda tidak mudah hanyut dengan SID (Shaklee Independent Distributor) yang lain. Contohnya: bila tengok org sebelah duk cerita Collagen Powder. tiba-tiba anda pon tersampuk sama. 
Fokus Set apa yang anda lebih cenderung dan arif. Ini juga dapat membantu anda “branding” diri anda dengan lebih baik.

#Teknik 4: Cari Info

Perbanyakan menimba ilmu dari segi kesan
produk dan testimoni produk. Jika anda baru bermula boleh pinjamkan
testimoni dari leader anda bagi memudahkan lagi proses pembelajaran
anda. Merujuk pada #projekseksi, seawal 24jam anda sudah boleh
mendapatkan Testimoni sendiri dari pelanggan anda yang berpuas hati
dengan kesan produk, terutamanya produk Herb-Lax yang terkenal sebagai
julap lembut yang best.

 

#Teknik 5: Strategi

Antara strategi yang disarankan adalah  berbeza mengikut jenis kaedah online atau offline yang anda ingin gunakan. Terlampau banyak strategi yang dapat Yani kongsikan antaranya banyakkan “add” kawan baru yang berpotensi menjadi prospek kita dalam FB.
***********************************************************

Nak Strategi yang lain?

atau

Nak Jana Pendapatan Sampingan?

atau 

Nak “Template Khas” Teknik Jana RM500 PERCUMA?

 

Anda boleh SMS / Whatsapp

hantar ke

019.9897206

***********************************************************

 

 

#Teknik 6: Pemantauan

Pemantauan dibuat mengikut kemajuan jualan pada setiap minggu. Jika jualan tidak sepertimana yang dirancangkan maka strategi seterusnya dibuat dan sehingga lah mencapai target tadi.

Semoga Membantu!

 

Rakan Penjagaan Kesihatan Anda
Rakan Niaga Online Dari Rumah 
019.9897206

 

29 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge