Tips Berpantang: Kenapa Mudah Rasa Sejuk & Urat Kembang?

 WOW! Baru Yani tahu kita sejuk time berpantang adalah sebab kehilangan banyak darah waktu bersalin.  Bukan sebab urat kembang atau tersalah makan “benda sejuk”. Maka sangat lah disyorkan ibu-ibu muda sekalian amalkan pemakanan yang membantu tambahkan darah. Maklumlah, tugas darah ni adalah untuk transport oksigen dan segala nutrisi yang diperlukan …

76 total views, no views today

Anda Sakit Belakang Selepas Bersalin Ceasarean

Ceasarean dan Sakit Belakang Petang tadi baru selesai Cash On Delivery (COD) satu set berpantang buat ibu muda..baru 4 hari bersalin melalui Ceasarean (C-section) dan beliau mengadu Sakit Belakang dan Kurang Tenaga.  Masalah Sakit Belakang selepas bersalin antara masalah yang paling banyak Yani terima..sehinggakan ianya menjadi ‘modal‘ pada Yani setiap …

307 total views, 1 views today

Kelas Ante Natal

Sebelum ni aku dah tempek kat FB pasal ni..sape-sape yang berkenaan dan yang berminat bole la mendaftar Gambar dicilok dari Kak Fiza Hajatnya nak snap balik gambar ni kat Klinik Rohana(depan ofis aku ni je) tapi sampai sudah aku tak snap..tentatif agak blur..takpe nanti(kalau rajen) aku stiry pasal kelas ni …

23 total views, no views today

Monthly Check-Up~32 Minggu

update pantas di pagi hari..hari ni my dear hubby away lagi..tapi kejap je..malam ni dah balik semula…so merasa la mak yong tido berkepit celah ketiak mak semalam..hihi semalam check up kat KK Air Jernih..now dah 32 minggu..check up perlu 2 minggu sekali..owh tak lama dah..menunggu masa je kot sekarang berat …

40 total views, no views today

Jumaat yang Mengenyangkan

Macam mana cuti uooolllsss yang panjang itew?ahaha gedik noks…korang best la cuti Jumaat Sabtu dan Ahad kan…kita orang tetap sama…tak de nak gantinya…Jumaat dan Sabtu jela cuti..sama macam wekend biasa gak Memandangkan masih bulan Syawal..maka haruslah ada jemputan rumah terbuka..atau lebih glemer dengan panggilan open house..Jumaat tu aku ada 3 …

21 total views, no views today

Scan 4D untuk Teropong Jantina My Baby

Baru-baru…dalam seminggu sebelum puasa aku dan suami telah mengambil kata sepakat untuk scan our litter junior di usia baby ku 6 bulan di dalam peyot (waktu paling ideal untuk scan 4D adalah sekitar 6-7 bulan) Bukan tak bole scan bila dah 8-9 bulan…tapi korang tak kan nampak whole body baby …

26 total views, 1 views today