StaReoTaiP

halooo..hari ni aku CUTI(sempena pertabalan Sultan TRG)ni nk citesket td aku ade dgr topik pagi di HOT FM..STAREOTAIP(wah nmpk sgt aku bagon pagi kn?hahahha) ok aku nk kongsi satu cite y bg aku menarik la..ade 1 guy ni kol kisah interview die dulu.

Position :Technical Director
bukan calang2 position tu!
die ckp ms interview tu..ade dlm 12 orang..then die org y last..so ms menunggu tu, ade la sorang guy mcm mamak bangla bersih2 dinding.then mamak tu pg mintak duet RM2 dr sume y tgh menunggu tu..sume xlayan.bile mamak tu pg kt die..die pon bg la duet tu..then die tnye mamak tu hisap rokok x? mamak tu jwb la hisap..so die ajak mamak tu teman die hisap rokok sbb turn die kn lambat lagi..
ok..abes interview..esok nye die dpt panggilan utk interview 2nd stage..time tu mamak tu ade lagi..mintak RM5..die mcm biase la still bagi.then ptg tu jugak lps 2nd interview teros kn pg interview 3rd stage. dalam interview 3rd stage tu..pengarah company tu attend..sekali ko!!rupenya mamak tu PENGARAH company tu..die sgt terkejut (ala..mcm terkejut berok tu)
so hasilnya..die dpt keje tu sbb pengarah tu suke dgn sikap murninya..dan SALARY y die dapat sangat lah berbaloi..
see…ade jugak eh kisah mcm ni??aku ingt dlm tv je.huhuhu..kesimpulannye..lu PIKIR LA SENDIRI..adios!!

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. GuRL says:

    dgr jgk pg td..hehe mcm2 org kt dunia nih kn..

  2. oneyani says:

    mcm xpecaye kn?pelik pon ye gak..ade ke bos y baik mcm tu?hahahha

  3. hohohooh…ley jdkn pgajaran ni..

  4. mawar says:

    cik yanie…ada kt ganu ke cuti pertabalan hari tu?? umah ktne ek?

  5. oneyani says:

    ye sy berada di trg..heheherumah dkt kg.duyung,seberang takir..dekat sgt ngan tmpt kamu maen boling tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge