Si Ikan Kelah

**di nasihatkan kepada mana-mana ibu mengandung di luar sane untuk tidak membaca entry ini..

aritu aku dan beberapa orang ofismet (dalam 6-7 orang macam tu) berkampung di Paradise Duluxe untuk menikmati ikan Kelah..King of Fish gitu

sebelum makan..hoho lapor..lapor..

bukan senang yooo nak dapat ikan ni..ni pon ehsan dari sorang ofismet yang sememangnye terkenal dengan segala ‘binatang’ yang pelik-pelik…bukan pelik yang tak bole makan la..tapi pelik sebab jarang dijumpai…

dia sangat pemurah..selalu bawak sume ‘binatang’ tu kek ofis..tapi bukan la bawak sekor gedebak macam tu..yang dah siap dimasak la..like daging rusa..daging kijang..daging pelanduk..kambing gurun pon ade okay!!

ahaha tapi malangnye aku tak pernah dapat rasa..majoriti ofismet aku laki…dan dia pon laki..sah sah dah di ngap dulu oleh kaum depa

tapi kali ni aku tak lepaskan peluang untuk menikmati si ikan kelah yang digembar gemburkan sedap la sesangat itu..da banyak kali dia bawak tetap jugak aku terlepas..

tapi kali ni sape nak makan kene keluar duet sket la yo…kita orang anto ikan tu ke Paradise Duluxe untuk dimasak..so tak la berebut sangat manusia nak makan..ye la bila free laju aje..bila bayar..slow la sket..ehehe adat la kan=p

mula-mula sampai yang ni..tengok macam dah besar

sekali sampai lagi sekor

terkejut!

mang aih semangat betol..tengok la seketul-ketul tu..ok aku sangat jakun..mula-mula macam takot je nak makan yang besar tu..ingatkan tak abes..nak tapau untuk budak ofis sekor

sekali..

haram..

ini result terakhir yang kami dapat..hoho seb baik tak telan dengan tulang-tulang je

lauk sampingan tomyam..udang masak butter..kailan ikan masin dan beancurd

dengan hanya RM13..dapat makan sume ni..memang berbaloi-baloi..si pembawa ikan tu haruslah makan free…dah die bagi ikan kelah 2 ekor tak reti-reti nak berbudi=p

menurut si pembawa ikan ni lagi..ikan kelah ni dijual dengan harga RM100 per KG!

so kalau yang besar tu dalam RM700 gitu..hoho nak makan sendiri tggu jadi MAK DATIN la..tu pon belom tentu aku kot aku nak beli..harap yang free je la

ni aksi ofismet aku yang tengah gersang..muahaha muka terpaksa di ‘blur’ demi manjaga maruah sejagat=p

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. naz says:

    tidak seperti gaya gersang pun? atau anda yang gersang? hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge