Shopping Barang Dapor



bukan first time shopping barang rumah tapi bole kira dengan jari jugak la bape kali aku beli barang rumah sejak kawen ni hihihi

kadang-kadang tu beli kat kedai runcit biase2 je..takat nak beli roti..bawang..ayam barang seketul dua..

hey ayam kat rumah aku ni kalau beli separuh..seminggu pon belom tentu abes..kadang-kadang tu aku beli suku je..3 hengget je pon…bole gitu?

dah kalau asyik wekend je nak balik rumah mak..pagi-pagi tak sempat nak buat breakfast..balik keje perot dah berkeroncong lapar…memang terus tuju kedai makan la kan..ha cane tu nak masak??hihi

lagipon barang asas macam beras..garam..gula segala tu mak mertua aku dah tinggal siap-siap untuk kami…sangat la menjimat kan??hihi

hari ni my hubby request masak ‘complicated’ sket?tah ape yang komplit sangat tu tak tao la..nanti jadi aku tayang..hihi so abes keje laju-laju pegi Sabasun beli barang dapor..hasilnya..

ni ha…item yang nak beli dalam tu 2-3 ketul je yang ada..lain tu sume kami rembat sebelah mata..kate nak bajet…tapi nampak gayanya kali ini misi kami gagal =p

tapi sangat terasa la bila da kawen ni..sekali beli barang dah beratus…bukan beli sekali je sebulan..dulu masa bujang sume omak yang bayar eh..sekarang rasakan!tapi maybe bole kurangkan kalau kami tak beli benda yang bukan-bukan kot

ini saje bekalan untuk kudap-kudapan di ofis..cukup la untuk seminggu =p

last-last sampai rumah pukul 7..citer Tiramisu lak dah start..mane bole tak tengok si Melor ngan Dani tu kan..hidup terasa malap je…owh tak tengok Benny dan Faris juga bole buat hidup tak ceria..ahaha poyo nak mamp

hasilnya..barang dapor tadi aku longgok je kat dapor…bertenggek la kami depan tv sambil makan ni

aiskrim Walls Selection Gold Series

ni adalah hasil rembatan dari my hubby…dia memang dah lama zikir “nak beli aiskrim ni..nak beli aiskrim ni”

ni sume pengaruh iklan kat tv la ni…alahai laki aku macam budak-budak lor…

ape yang jadi dengan misi nak masak tu??ahahaha tengok la jadi ke tak sebabnye daun kari takde =p *daun kari je pon ahaha

nota kaki:korang teka ape yang aku nak masak..hintnya udang dan daun kari..cer teka cer teka..hihi

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. nk wat butter prawn ekk..?? N yg duk uma ibu..kdg2 bli gk brg dapo..bratuss..mmg trasee ohhh…dlu klo g mall..capai2 je kan…

  2. oneyani says:

    ahaha betol tu N…mcm mane tak beratus..lain nak di beli..lain yang kite beli kan..aaahaha

    betol tu N..pandai N teka =p

  3. YAYA AZURA says:

    tak pe yani…menamg membeli menang memakan…hihi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge