Selera Mak Yong yang Pelik Lagi Memeningkan

Baru pas dinner megi…burp!sangat tak menggairahkan menu mak yong ni kan?dah la megi kosong je..takde bawang..takde telor..mahupon sosej macam megi N tu ha..hihi dari awal lagi suami asyik duk tanye nak makan ape…sume menu dia dah list kan..tomyam..steak..ikan masak sweet sour..nasi goreng..mee bla bla bla..

Motif gambar di atas?nak tunjuk jubah raya..tetibe je

Sume menu yang disebutkan tak masuk dek tekak..hari ni satu hari aku tak makan nasi..breakfast kat McD..lunch di Pizza Hut mkn spageti ngan pizza..dinner megi!ahaha aku janji ni last makan ngarut gini (ye ke?) kesian kat baby..tp nak buang rasa bersalah tu aku dah makan macam-macam vitamin..dan minum air oren twister..aci ke gitu?

Sejak peknen ni selera aku still lagi tak macam sebelum peknen dulu..dulu tak perlu tunggu ko sebut..aku dulu pegi cari..tak pon berzikir kat tinge suami nak makan tu..nak makan ni..

masa alahan ari tu of kos la memang langsung tak leh makan..itu tolak tepi la kan..memang ada masalah besar punye..tapi since 6 bulan..aku dah bole makan..tapi bukan jenis yang every time nak makan itu nak makan ini..kalau sesekali terlintas nak makan ape…dan dapat makan banyak-banyak sangat la bersyukur ke hadrat illahi..hihi

Sekarang ni aku makan bila betol-betol lapar je..kesian biarkan perot kosong..kesian kat baby satu..kesian kat aku pon ye jugak..sebab bole mengundang saket perot okay..karang masuk angin dah satu hal lain pulak

Aku dipaksa makan nasi..tengokla banyak mana portion nasi aku

Sebelum puasa aritu setiap petang aku akan makan roti canai kosong..oder sampai 2 keping tapi makan sekeping setengah je yang larat..lebih campak kat suami..itu je dah cukup untuk dinner aku..pastu minum horlicks ‘o’ ais..sempat ah seminggu minum tu je..lepas tu dah terasa pahit air tu..sudahnya air kosong gak yang menjadi pojaaan hati ku..

Pegi la mana-mana kedai..air kosong je aku oder..mesti bengkek je toke kedai..dalam banyak-banyak list air yang depa buat..air masak je oder..dasar kedekuit…ahaha nak buat cane.. air vitagen putih feberet aku pon terasa sangat pahit..masa minum tu terasa best lagi..abes je minum..lidah teros terasa tak best..banyak betol dugaan time peknen ni kan?

Nasi beriani..nasi minyak..nasi ayam..nasi arab..sume terasa memeningkan bila teringat..jangan kata nak makan..tapi makan jugak bila dah tak de pilihan..Cuma nasi tak leh makan banyak-banyak ah..cepat sekak dan saket ulu hati

Sekarang aku hanya selera kalau makan kat rumah mak..nak makan secara beramai-ramai baru selera tu mai..tu pon atas menu gak..nak menu yang paling simple..contohnya sayur putih ngan ikan goreng dan sambal belacan..memang bertambah la aku makan..

tu yang kat kampung aritu aku makan banyak giler nasi dengan lauk ikan kering dan ikan goreng..first time tu makan lauk gitu..eh aku tak suke ikan kering pon..aku ambik habuk ikan kering je kot..sedap sungguh krup krap krup krap…hepy je suami aku tengok bini dia makan nasi banyak..siap puji lagi tak tahan tu..macam la aku berlari dapat pingat emas kan?

Aku faham dia hepy tengok isteri dia makan..maonye tak..aku pon hepy dapat makan sebanyak tu..nasi paling banyak aku dapat abeskan tu

Itu sebab aku malas nak makan kat kedai..stendet la kedai lauk sume nak grand-grand kan?tak kan tetibe aku nak oder nasi putih dengan ikan bilis goreng je?lepas ni kene buat stok la kat rumah..setakat ni seulas bawang pon takde kat rumah aku ni..punye la lama aku tak masak kan?hihi

Tambah lagi suami tengah on diet sekarang (menjadi ke?) ahaha aku doakan semoga dia istiqamah la..

Gambar suami 2 Syawal..harap lepas ni makin susut la..jangan makin kembang ye sayang..hihi gambar motivasi untuk u ni

tapi kan tu la..bila dia tak makan lagi la aku malas nak makan..nak masak apetah lagi kan..kene makan sorang-sorang lak tu..buat penat masak je ..dah tu tak kan asyik nak ulang alik balik rumah mak je..time bulan pose bole la suami layan..time dah tak puasa ni..jangan kata dia..aku pon penat..

Sape lagi kembang..mak yong ke pak yong?

Moga ada sinar harapan untuk aku kembali berselera makan..bukan untuk aku pon..tapi untuk baby yang bakal lahir ni..aku risau badan dia kering je nanti..macam tak cukup zat…dah sume orang blame omaknye tak bagi baby makan..dah la ayah baby pon semakin nak mengecil( harapan)..lagi la aku di cop tak pandai jaga family..ha ha ha haru!

Nota kaki:kesian kat suami yang lagi pening hari-hari fikir nak bagi makan ape la kat bini dia ni

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

Location:Jalan Haji Abdul Rahman Limbong,Kuala Terengganu,Malaysia

17 total views, 1 views today

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge