Sedap Sangat..Nak Lagi..Tapi….

hape ke peliknya kan…dah sedap mai la selalu…

biasenya adelah diseababkan harga makanan tu mahal..tapi kali ni laen…nak tao ape cerita nya…tunggu….

kali ni aku makan di serai madu kopitiam..area depan nation wide..hotel grand continental tu ha…orang terengganu mesti tahu ni kan…ok meh tengok ape yang best sangat aku oder tu…


air teh 3 layer/lapis/tingkat bole la mane-mane pon ko nak gune…tapi masa ni dah tak der layer..dah kacau baru teringat nak ambik gambo..

bile minum kan….rasa nak sedut sampai abes..aku yang tak minum ais ni..bole buat-buat lupe pantang kejap..die punye rasa manis..lemak..pekat..likat..menyengat!

dah tak tao nak describe cane…sumpah paling air tersedap dan terhebat aku pernah minum

layer paling bawah air gula melaka (orang kampung aku panggil air nissang..hohoho) layer kedua susu cair..layer ketiga teh..ala stendet ah air teh 3 layer..mane-mane pon sama kan..yang bezanya sukatan dan rasanya la kan

kalau dah pegi kopitiam wajib la oder roti bakar atau roti kawen ni kan

1 set 4 ketui..stendet mane-mane kedai pon


rasanya pon sedap..roti tak keras dan xlembik sangat..filling pon ngam-ngam soi je..tak lebh tak kurang

ok itu baru side dishes…main dishes…


beef steak..tak oder steak bukan yani la kan..mane ade yani ade steak..mane ade steak ade yani…ecececeh katenye!

aku kureng sket kalau chichken chop ni..kalau grilled chicken bole la…tapi tetap steak menjadi pilihan..

tu dia cara makan pon dah tao sedap ke tak kan?setim semacam je…

dalam beberapa saat je da licin boliao!muahaha

ubat ni..ubat untuk kumpulkan lemak kat badan kekdahnye..huh ye aku tao lemak aku makin beranak pinak..peha dah gededang gedegung berlanggar sesama sendiri…perot dah makin ‘maju’ ke depan

siap ade yang tuduh aritu mak aku dapat pakai seluar aku pon bukan sebab mak yang kurus tapi aku yang gemok..ye aku sedar sume tu…tapi apekan daya aku tak berdaya menahan napsu makan=p

makan selagi terdaya..eh eh ape la duk kalot sampai ke sini..cut the crops apesal aku tak nak pegi dah…

korang nilai eh..nama madu serai..tengok macam kedai melayu la kan?interior pulak..

macam kedai-kedai melayu yang lain jugak…tak hebat pon..macam kedai-kedai biase je…

yang lepak pon sume adelah melayu *ini tak leh kira sangat..orang melayu sekarang kat uncle wong ke…uncle chua ke..dah terang-terang nama cina pon lepak semacam

pelayan pon orang melayu eh cop indon kot..so kita orang layan je la..

sekali bila da abes makan tengok tukang masak adalah cina..keluar sorang lagi pon cina..aku macam aik??ape ni…dorang macam saje buat macam ni bagi mengaburi mata kami kah?tetibe rasa macam tertipu sangat…

yela dorang macam menyorok je awal-awal..gunakan orang melayu jadi pelayan..tahla correct me if im wrong

so pada sape-sape yang tao background kedai ni…toke die ke..tolong inform aku..kot-kot la dorang muallaf..tu pon kalau toke die terbaca la kan

tapi aku naaaaaakk sangat minum air yang sedap itu…ni peluang pada mana-mana kedai melayu laen..tak banyak kedai yang serve air ni…kalau ade mai habaq kat aku ni..tapi jangan la cakap yang area jauh-jauh..dekat kuala terengganu sudah…aku tao kat KL melambak air ni

buat masa sekarang aku memang ‘shubahah’ la untuk pegi ke kedai ni lagi..sekian~

nota kaki:kita makan dan minum dari air tangan mereka yang tak menjaga solat pon dah jadi gelap hati..inikan lagi kalau bukan islam..bukan setakat haram..tapi korang fikir lah sendiri..sory bukan sebab aku nak poyo alim-alim kucing ke hape..sekadar mengingati sesama sendiri..nak-nak diri aku ni ha.maen sebat je nak makan ape pon..heee~

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. sWeEtDaRLinG says:

    uuhhh nanti akak balik tganu, yani belanja kat sini, k? ngeh ngeh ngeh

  2. ajnie's says:

    hu hu hu…br jer berangan nnt p terengganu nk cr kedai nih…berkecai impian…

  3. k.yani..jahilnye N pasal mkn dr air tgn org bkn islam sume ni..siyes N mmg x to sal gelap ati tu..tp N mmg agk geli pon mkn klo cino msk…sbb pk die x mndi…opss…

    air itu kt sharifah sek8 bangi pon ado…ngidam laa pulok…

  4. Shida Radzak says:

    yani sedapnyer tgok air tuu..akk pon tak penah minum lagi air ber layer mcm tu..kat sini takder ke ha,tak perasan plak akk..

    amboi..byaknyer yani makan..tkpe bdn tak gemuk ok lah

  5. oneyani says:

    shida:akak kat sane bukan byk ke air berlayer2 ni…ehehe ala yani dpt minum sekali je pon=(

    xgemok akak ckp?owh itu hanya la kaburan minda semata-mata

  6. Framestone says:

    amboi… cam menarik aje huhu

    3 layers ek.. tp bila la nk turun ganu nie ek

    BroFramestone Blog

  7. Maswani says:

    tgk cm best je tuh tp kt SP ni blum jmp lg.. sakan makan noo..jeles ambo..hehe..

  8. kak yani..besh ke air tu???
    nak try tapi takut.. takut termanis sangat…

  9. oneyani says:

    mira try la..xmanis sangat la..sedang2 je

    wani:eleh akak kat sane lagi melambak makanan best2..dan lagiiiiiiii murah kan?

    bro:jom mai trg..ehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge