Scan 4D untuk Teropong Jantina My Baby

Baru-baru…dalam seminggu sebelum puasa aku dan suami telah mengambil kata sepakat untuk scan our litter junior di usia baby ku 6 bulan di dalam peyot (waktu paling ideal untuk scan 4D adalah sekitar 6-7 bulan)

Bukan tak bole scan bila dah 8-9 bulan…tapi korang tak kan nampak whole body baby la..nampak muka je sesado..ni menurut kata mereka la..aku tak tao betol ke idok..

Klinik pilihan adalah PJ Women Specialist di SS2, PJ..aku dapat info dari kawan aku yang jugak mak yong macam aku..

Very recomended la tempat ni…two thumbs up!

Pada yang berminat bole kol no seperti tertera di atas..atau direct kol Jez(pakar sonography)..very nice person..comel dan sangat pandai tackle baby..

Jez ni bukan doktor tapi pakar bab mesin scan 4D ni..so sebelum terjah ini klinik..kene buat appoitment dulu ye..scan hanya di buat pada hari minggu sahaja..even dah buat appointment tetap jugak berderet mak yong dalam klinik…aku suspek sebab si Jez ni suke-suke hati nak scan bape lama sampai puas hati customer dia..sangat best!

Sebelum scan isi borang dulu

Then bayar!

Keje sonang je tu..caj yang dikenakan adalah RM 100..siap dapat sampel susu untuk ibu mengandung iaitu susu Similac Mum sebanyak 1 tin..eh kalau dah dapat 1 tin tu kira sampel ke?huhu takpe janji free aku sebat je..minum tak minum belakang kira…aci gitu?

Thanx buat kawan aku Shimah yang bersusah payah bawak dan teman aku ke sini..siap berkampung 4 beranak kat sini..baby Natrah..baby kedua Shimah..aku baru nak masuk sorang..rezeki masing-masing kan..

Dalam setengah jam aku menunggu.eh ke tak sampai..lupe dah..akhirnya nama aku dipanggil..berdebar owh!masa tu macam-macam bermain kat otak ni..macam mana la rupe baby aku tu..ada cacat cela ke tak..normal ke..haish macam-macam la

Akhirnya tarrrraaaa

Owh baby adalah sangat malu-malu kucing..puas la si Jez tu duk godek-godek..siap aku kene duk mengiring lagi..mula-mula tangan tutup muka..pastu kaki pon join sama tutup muka..dah lari kaki baby bole nyuruk kat dinding peyot mummy..oloh oloh comey sangat!

Ops sory terpuji baby sendiri..hihi

Kawan aku cakap mulut macam aku..Muncong! Muahaha takpe la sayang..janji sehat dan cukup sifat buat mummy dah lega sangat-sangat..syukur ya Allah

Ni pulak graf berat baby aku..nampak tak dot biru kat tengah tu..betol-betol atas line tu..good!

Baby adalah tak berat dan tak ringan sangat..just nice la..aku risau sebenarnye kalau baby besor ni..susah nak deliver nanti..tapi tu sume kuasa Allah kan..aku hanya mampu berdoa moga dipermudahkan segala urusan sepanjang proses kelahiran nanti..amin..

Last sekali berita yang paling dinanti iaitu jantina baby..tapi si Jez ni dah nampak awal-awal jantina baby..just ktorang je yang blur…mana la nak faham kan ape benda kat screen tu

So our little junior adalah

B.L.U.E!!

Huhu ade dah kawan kat fb yang tao kot…asalnya nak bikin suprise tggu deliver..tapi dah terlebih excaited..so announce saje la..senang korang nak bagi hadiah kan..muahaha

See the birdie..alahai sian baby aku..tak keluar lagi dah dimalukan omaknye di blog sendiri..ampunkan mummy ye sayang…

Nota kaki:nasib baik aku beli baju newborn warna putih dan cream sahaja..silap beli baju pink naya la baby boy aku ni nanti

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. FarHa says:

    Wah wahh~ bb boy be good boy ehh ehh betul dok ayat ha? hekhek nanti kite jumpe tau~ bior mummy baby bersalin dulu la..kalo tak nangis baru dpt jumpe hahaha..

    ha aritu shooping Nor g kebas wane pink, holoh la..dok tahu ag ke jantina~ glepor wase nok tahu uhuk tp duk sabo gini laaa hahha~

    Nantikan ha umum puloks deh (bile tahu nok scan haha)

  2. pRincESs_N says:

    yeay! Aryyan ade geng…muwah ekk scan 4d kt ctu…dpt CD x kak? adess…windu moment cmni laa..

  3. oneyani says:

    ha:sbb tu yani dok berani nk beli pink..tp xpe je baby boy pakai pink..hihi

    N:yup geng arryan..murah kan?dapat cd gambar n video sekali..

    windu moment ni sila la mengandung lagi..hoho

  4. Marsha~ says:

    hahahaha… siap tunjuk birda dia kat sini… malulaaahhh…. muka mcm muka Yani je kan tang bibir tu… hehehehe.. excitednyaaaaaaaaaa.. tak sabar nak tgk muka baby yani… kwn ariq ni.. hehehe

  5. oneyani says:

    Hihi nanti die dah besar kene delete ah gambar die..yup kwn ariq..kawan melasak la ni ahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge