Salam Ramadhan

Ramadhan tahun 2011
Kali pertama disambut dengan suami..tengah pregnantkan Hadif..dah melepasi fasa muntah tapi masih kurang selera makan dan kurang bermaya..terawih sekali je kat masjid..hari lain kat rumah je..ade jugak yang ponteng hoho so xfull la

Bersahur dan berbuka fully di rumah mak..ade la sekali dua di luar..tapi kat rumah sendiri memang takde langsung

Ramadhan 2012
Disambut pertama kali dengan lil caliph Hadif..rasanya lebih mencabar sebab still fully bf..yela masa pregnant dulu tengah tak de selera makan..so ape de hal puasa kan..but now nafsu makan tengah menggila..pape pon harus kuatkan semangat dan yakin pada Allah untuk terus berpuasa..insyaallah cukup sebulan sebab tak period lagi

Bersahur dan berbuka untuk minggu pertama ni di rumah sendiri sebab ma dan ayah baru transfer dari Kuching..arini kargo sampai dari sana..owh ye dorang act transfer ke Shah Alam..tapi terus letak barang kat sini sebab tahun depan ayah dah pencen..penat weh..penat sampai nak senyum pon tak mampu..padahal bukan angkat barang pom..hover ko!

Sahur tadi just kol kedai area rumah dalam pukul4.30 pagi..oder nasi goreng USA..hihi ni first time bersahur dengan family mertua..keadaan yang sangat berbeza dengan family sendiri..yela family aku time bersahur meriah kot!

Siap bertambah lagi..yela family aku ramai..tadi mak citer nasi tak cukup..sampai adik cakap perot still rasa longgar ahahaha bukan xde beras tapi sengaja tanak sikit..kalau tanak banyak selalu tak abes

Niat aku tahun ni nak berbuka sendiri di rumah 3 beranak..nak masak sendiri hokey!tapi tak tao la mampu ke idok hihi..

Ni je juadah bersahur untuk hari ni..nasi goreng USA..air masak segelen air bliss kurma nabi dan kismis..act still risau tak larat since menyusu..tapi buang jauh-jauh perasaan tu..yakin pada janji Allah..dan jangan jadikan puasa satu alasan untuk malas..rebut peluang ini sebaiknya

Tapi agak sedih sebab tak dapat pegi terawih di masjid..Hadif kecik lagi..

2 total views, 2 views today

2 Comments

  1. Biasa kalo ada anak kecik tu memang kite2 si ibu tak dpt g terawih, ha ni pulok rasa bersaloh kat mie, sian pulok kena jaga aishah…huhu

    Allah bg peluang ha merasa terawih tahun ni sebab thn lepas memang dok g mana, umi pon dok bg g haha…

    Bab berbuka pulok, ha memang sedih yg amat, thn lepas puasa duk kg, azrul duk selangor, thn ni igt dpt la rsa bersama2 sekali makin jauh pulok, petg Ramadan jgn kata r jebok nangis huhu..

    tapi takpe…sabar je la…semuanya tenang belaka doh…ada la hikmah disebalik kangg~

    panjang pulok taip haha salam ramadan buat yani dan apih serta si kecik hadif ^__^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge