Salam Ramadhan

skip kejap pasal wedding preparation

sebab kan banyak sangat part makan..kang korang terliur susah lak aku *padahal sebab part barang hantaran aku dah setel..hihi keji tak

ok hari ni dah 2 hari berpuasa..juga sudah malam 3 Ramadhan..bagi aku bulan ni adalah bulan yang paling meriah dan best..lagi best dari hari raya kot..

ala budak kecik je suke hari raya..budak yang dah besar tak suke..sebab dah tak dapat duet raya..ke??fine..sebab kene bagi duet raya jugak..muahaha kedekut piang!

macam puan ciare kate la kan bulan puasa ni seperti ade aroma yang tersendiri..
betol!110 markah buat kamu~

kemeriahan sangat di rasai pada bulan ni sebenarnye..segala persiapan raya sedang gigih di lakukan..pastu ade bazar ramadhan..malam lak ade bunyi mercun berselang seli..owh sangat best

tapi lepas tu ade la masuk dalam berita “2 budak putus kaki dan tangan akibat bermain menrcun buatan sendiri”..itu yang paling tak best dengar

korang pon pegi main la mercun yang dibeli kat pasar malam nun..mercun telor ke..mercun lalat ke..dan yang paling aku suke dan satu-satu nya yang aku berani main adalah mercun bawang…fine mercun bawang ibarat mercun budak..tapi aku suke..suke ati akulah..hoho

dan part yang palinng best dan sangat terasa Ramadhan nya adalah Solat Terawih..setiap masjid meriah..bulan lain ade?takdenye..

bila tak dapat nak menunaikan solat terawih tu teros tak rasa bulan puasa dan tak rasa meriah gitu..nak buat cane kan..perempuan ade alasan tersendiri tak dapat buat…tapi niat je dah dapat pahala tao..tu untungnya perempuan kan..i like!

tapi mestilah niat dengan ikhlas…bukan niat semata-mata nak pahala ye..ALLAH tao kita menipu

tapi benda yang paling tak best pada bulan puasa adalah aku selalu kene sembelit..ayyo ini paling tak besh..aku dah fobia ye..mase darjah 2 ke darjah 3 dulu aku pernah kene sembelit yang serius masa bulan pose..membawa sampai ke hari raya okay..sampai masa raya tu aku jalan senget-senget…saket kat tuuuuuutt punye pasal

bukan nak cakap kotor la..tapi sebab aku fobia..pernah dulu setiap kali aku rasa nk “uk uk” je teros aku masuk toilet bawak air segelas..minum dan dan tu jugak…kadang-kadang makan pisang dalam toilet pon pernah..pergh sanggup tu..sakit punye pasal..

lepas tu sampai sekarang setiap kali sahur aku akan minum air masak secukupnya sampai la abes waktu imsak…minum sampai rasa nk termuntah ye..kate FOBIA kan

sebab ape aku sembelit secara melampau-lampau

see nampak manis je budak tu makan kan

hakikatnye…

die tak makan sayur daaa~~

si dia pernah cakap..”macam budak-budak”

ate nak buat cane..tak leh nak telan sayur..rasa nak muntah(alasan!) ye memang alasan pon..tak suke sayur..sebab tak sedap..bole gitu??

merasa la kalau sape-sape makan dengan aku..aku main letak je sayur dalam pinggan die..tp mase ni orang disebelah pon tak nak sayur ni..haruslah aku letak tepi..asing sayur pon ambik mase…

owh sangat memerlukan kesabaran yang tinggi tu..nak nak sayur taugeh..alahaaai meruntun jiwa betol nak asing selai-selai tu

selagi ade sayur dalam makanan haram aku nak makan

aku dah janji..nanti pregnant baru nak makan sayor…bole ke??tunggu jela nanti

nota kaki:secara tak langsung macam dah menjawab tag ciare je..betol tak ciare?ahaha

2 total views, 1 views today

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge