Salam 4 Ramadhan

Pagi ni mendung je buat mata ni layu jugak..so ambik kesempatan update blog sket..pagi tadi lepas sahur n solat aku tahan mata tak bagi tido..buat segala kerja rumah..alhamdulillah terasa segar nak gi ofis..but now ngantok la pulok..adeh

Dah lama rasanya tak update pasal budak bobob saya tu..sekarang dah 8 bulan 12 hari

– dah pandai tepuk tangan bile di suruh or bile nyanyi lagu tepuk amai-amai

act dah lame kot masa 7 bulan lebih..yang buat aku terkejut sebab aku tak pernah ajar die pon..tetibe je bile aku suruh die tepuk dan dia buat!owh terjakun sekejap..sory ye ibu lambat ajar Hadif..Hadif pandai dulu..maybe Mak sedara die yang ajar

-dah pandai melambai tangan

Tapi die hanya faham bile aku suh babai pada bs saje..situasi lain tak faham lagi hihi

-suka makan buah

Even dah 8 bulan Hadif masih bergantung sepenuhnya pada susu ibu..gigih aku buat makanan langsung tak dilayan..tapi kalau suap buah laju je..siap marah bila lambat! Ini memang betol-betol ikot ibu hihi (part mkn buah la bukan part cepat marah ahahaha)kurma adalah feveret die..even takde gigi lagi tapi suke benor mengeget..takmo makanan yang diblend halus tu..tapi makan buah tu bukan la setiap hari pon..kalau ade aku suap..

-mengensot cara kombat dengan lajunya

Speed makin laju..ayyyo agak penat mengejar..tu belom merangkak dan berjalan..aku nampak Hadif ni macam lambat sket..meniarap masa 4 bulan setengah..now masih mengensot..angkat dada dah lama tapi tak nampak nak merangkak pon lagi..gigi pon tak kelihatan lagi..tapi bab mengigit die sangat expert!in fact dari dalam pantang lagi die suke menggigit masa menyusu..adehhhh

-mesra dengan sume orang kecuali ketika LAPAR!

Time lapar hanya ibu die jela yang die nak..dan sekarang lagi senang nak umpan die..pakai tudung or berdiri macam nak gi berjalan memang laju la die nak..masa tu ibu pon die dah tak layan

-suke membebel

Macam-macam perkataan keluar..mama..ababa..ayayaayaya..adadada..terhibur sangat dengar die berleter..tak tahan siap dengan muke tu hihi

Hm tu je setakat ni yang ibu ingat

31 total views, 1 views today

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge