Salah Ke???

hepynye sbb aku nk bercuti 30/4-3/5 ni..percutian bersama yang tersayang!

pheww saat yang dinantikan..tp xsemudah itu

halangan pertama of course dr my parent…dorang sgt ssh nk lepaskan aku kelua..kali ni alasan nk cari barang dan tiket flight da book..kalau sape2 kwn dgn aku tao mcm mane my parent espc my mum..even nk kelua minum ngan kwn2 after keje pon ssh..inikan lagi nk kelua malam..hari minggu..pg bercuti2 mesia! malas nk cite pjg lagi..nant xmuat page

huh..tp aku tao parent buat sume tu utk kebaikan aku jugak..tp..aku tesyen kalau asyik di konkong mcm ni..aku dikongkong jiwa dan minda..nak lawan berdosa..

satu lagi *act cerita utama utk entry ini adalah sgt sukar utk aku dapat kan cuti…shittto!!!

yup aku xsuke ade perasaan mcm ni…sape2 yang pernah duk hostel..korang pernah rasa tak saat nk mintak outing dari warden yang garang..dengan kepala y sarat dgn seribu satu alasan..dengan hati takot pd pandangan mata warden tu..dengar sore pon terus rasa nk terkucil!!

warghhhh aku da rase sume tu time sekolah dulu…xkan time keje nk rasa lagi..YA ALLAH kuatkan lah semangat hamba mu ini

ya..my boss sgt ssh nk bagi cuti..bila aku start nk plan cuti2 mcm ni…mula la rs seram sejuk

korang bayangkan kalau tibe2 aku ade hal then kene ambik cuti..akhir bulan ni aku mmg nk cuti..so aku terpaksa lupekan hasrat itu??tidak!!!aku terpaksa utk tidak bercuti dlm 2bulan y terdekat semata2 nk cuti hanya utk 2hari..aku terpaksa lupakan MC yang bakal aku dpt semata2 nk dpt cuti ini..

bos akan soal siasat mcm polis kalau nk cuti sehari..kalau 2 hari?hm..lu fikir la sendiri..tp time bos nk cuti senang je kan..aku xkesah die nk cuti ke hape..tp bole x adil sket dlm hal ni

pernah sekali aku mintak cuti..die bole ckp “awk ni asyik cuti je..cuti awk ade lg ke?” hello awal tahun lg ms tu..abes cuti tahunan aku berbelas2 hari tu utk ape? die sorang je ke y dpt???

aku pon buat la muka tebal sambil senyum2 ckp “mane ade, sy baru je nk cuti sehari tahun ni”
sempat lagi tu cover buat2 xde pape!

tp dlm hati aku…punye menyirat..mcm api yang tgh terbakar pastu kene simbaah2 lagi ngan minyak petrol

korang fikir la..cuti tu salah ke eh?bukan itu hak aku ke?arghhh aku xsuke…setiap kali nk mintak cuti..takot..tgn sampai ketar2!!i hate that kind of feeling=(

2 total views, 1 views today

8 Comments

  1. ahahha xpe N sikit je lg tu..habeskan paper..pastu nk pg mane pon pg la…hehehe

    akak xtao lg nk pg mane..tp 30/4 tu ‘terpaksa’ lepak bangi..sbb pak tam ade presentation kul4..argh!tergendala segala program=(

  2. owh layla..nasib kite same..i fhm mcm mane perasaan u..ye i sgt tertekan dgn keadaan ni..dulu i keje kt KL rs bebas sgt..then my mum suh balik keje kt trg..mls nk melawan

    tp dlm hati meronta2 nk ckp..plz jgn halang kalau i nk kelua mane2..tp xterluah jugak=(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge