Saat Sukar Yang Menyimpan Seribu Nikmat Yang Menanti

~Ini saat sukar kami~

Yani percaya setiap insan akan lalui detik paling sukar tak kira apa dugaan sekali pon,

Yani bukanlah ujub bila tidak mampu menerima teguran 
 
simpan lah kata-kata dari berbicara di fb, mengadu lah pada Nya

Allahuakbar kata-kata ini semua pon bukan lah gambaran 100% keadaan Yani sekarang,

How painfull it is bila melihat suami sendiri yang lebih banyak mengalirkan air mata dari diri sendiri.

Selama ini Yani bukan lah insan yang suka melayan karenah anak. Yani bukan insan yang sabar pon akibat dihambat komitmen bisnes

Suami lah insan yang sangat suka melayan karenah anak-anak

Mungkin sebab dia anak tunggal, setiap anak dilayan dengan penuh sabar dan kasih sayang berbanding Yani

Tapi normal lah sebagai seorang ibu, 
yang mengandungkan anak lebih 9 bulan

Yang dah punyai pengalaman dengan anak sebelum anak menjenguk dunia pon lagi

Perasaan sedih tu takde perkataan yang dapat diungkap.

Di sini lah Yani mencurahkan kata-kata berkongsi rasa dengan para ibu lain
Sebagai seorang ibu start je sah mereka mengandung takde benda lain yang difikir

Pasti soal kandungan, 
saat kelahiran dan saat berpantang bersama anak, 
NIKMAT yang hanya wanita je yang rasa kan?

Lagi best bila ramai kawan-kawan yang pernah senasib berkongsi rasa
melawan kegusaran hati, berkongsi pengalaman dan kata-kata yang cukup
mendamaikan

Takde apa yang Yani inginkan selain doa dari
kawan-kawan agar dikuatkan hati ini menerima tamparan hebat ini. Jadikan
hati ini lebih kuat dari dugaan tersebut.

Kita tak tahu kan doa siapa dikalangan kawan-kawan yang diterima di sisi Allah
Bukankah kawan-kawan yang baik juga adalah rahmat dan rezeki dari Allah?
Terima kasih kawan-kawan yang selalu mendamaikan hati.

Pasti suatu hari nanti sudah tiada coretan hati ini
Tunggu lah ia betul-betul reda
Kami redha dengan kehilangan ini dari awal lagi

Perancangan yang cukup cantik buat kami sebenarnya

*Kemas sebahagian baju Hariz masuk dalam box. 
Tapi ada satu box special yang Yani akan kongsi lepas ni
 
 
 
 
***

Dalam Kenangan Abadi
Ahmad Hariz Rajaei 
(yang memelihara harapanku)
18/6/2016-20/6/2016
13-15 Ramadhan
 
***

 

4 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge