Rezeki Serentak


aku ade sorang kawan…tp bukan aku berkawan ngan sorang je..i mean aku nk cite psl kwn aku yang sorang ni la..hehehe ade faham??ok2..

kalau korang perasan kt side sebelah ni ade gamba aku ngan cikgu Abro..aku nk cite psl die la..hope die xmarah..hehehe aku kenal die since aku keje kt SWS..dr kursus kt TRG sampai la keje..ktorg sgt rapat..da mcm belangkas..mane2 pg adalah berdua lebih baek..hehehe


ok dipendekkan crita..die da kawen bulan 8 tahun tahun lepas n masih belom ade rezeki dpt baby..dan lepas aku quit dr SWS die pon quit jugak..nama pon belangkas kan?


tp die masih mencari kerja tetap..now die keje sebagai Guru Sandaran Tak Terlatih..ok la tu gaji masyuk..tp kontrak la..so ktorg selalu apply KPLI n DPLI..yela utk masa depan..dah bape kali ktorg apply xdpt..dan baru2 ni..alhamdulillah die dpt DPLI..then nasib aku kureng baek..xpe la aku bahagia bila die dapat

register 1 Julai baru2 ni..then semalam aku dpt msg dari die..die xjadi register DPLI tu..what???aku sgt terkejut..sbb mmg itu yang die tunggu2 selama ni

rupenye….*dramatik sket..hehehe sehari b4 die register tu..die dpt tao yang die pregnant..perasaan aku adalah terkejut..heppy n agak kecewa..same goes to her maybe..*atau adakah aku je yang lebih2..hehehe Allah nk uji die sekali lagi..dapat dua2 benda yang die nak serentak..dan dlm masa yang sama kene pilih mane satu

kalau korang berada di situasi die ape korang buat?hehehe susah tu nk fikir..tambah2 lagi..husband die bukan keje ngan die ok..die kt KL husband die kt Lawas, Sarawak

tp aku yakin die tabah..die tabah selama ni..selama bercinta pon..mmg jarak jauh..satu je nk pesan kt Abro “orang tao Bro tabah..ramai org sayang pada Bro..even Izam jauh tapi kasih syg die pd Bro lebih dr segalanya…semoga baby yang bakal lahir setabah ibunya..orang sentiasa ada utk Bro=)”


kenangan masa masa kawen die..aku sebok jadi pengepit..hehe yang pakai baju pink tu kt Airen dearie..die tu mcm kakak la utk ktorg berdua..ktorg ni ngade2 sket..hehehe rindu sgt pada K.Airen..Bro..dan kenangan ms kt SWS..sumpah kenangan tu yang paling indah dalam hidup ku

nota kaki:bro nant kite apply lagi DPLI n KPLI sampai lebam!hehehe yang penting tggu baby lahir dulu..bukan senang utk kita nk senang kan..org tao Bro bijak..jauh lagi bijak dr org..rezeki Allah yang bagi..peluang masih banyak

2 total views, 2 views today

12 Comments

  1. k.dyla:hehehe kang nant yani kene mcm die..haru..tu nama rezeki dah msk mulut pon bole kelua balik kn?

    khaiza:hehehe give up la jugak sebenarnye..tp tu la kn..bile jd mcm ni..byk bnd y kite xdpt jangka terjadi..sabo jela

    shida:tu la ahniah utk die sebnarnye..dah lama die tggu baby tu..setiap baby akan lahir dgn rezeki kn

  2. Yani yang comel… pesan dengan Abro… Baby tu rezeki 🙂 Selalu ada hikmahnya sesuatu tu, jadik macam tu, betul tak? Insya Allah akan ada yang lebih baik untuk Abro and family di masa depan. Untuk Yani sendiri pun macam tu jugak lah kan. Eee lama betul tak jumpa Yani ngan Abro kan. Miss you lots!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge