Rezeki Pagi Hari

omak den pernah memesan..bangon pagi-pagi rezeki banyak…

jadi berkat dari nasehat itu aku pon pergi kerja pagi-pagi..muahaha lucah gler statement aku

dah tentu kerja masuk pagi..lain la kalau aku ni mak guard dak jugak keje-keje syif yang lain…sah-sah akan ade waktu masuk petang dan malam…ok ni kire lawak ke hape?ahaha lantak..janji aku bahagia

bahagia sebab ade orang belanje makan di pagi hari

nak kata pagi yang hening tu tak la..pagi yang hening ala-ala 6 pagi gitu kan?takde makna nye la..6 pagi aku duk berselimut lagi..

di pagi yang tak berapa nak hening dah..tapi masih terasa segar..aku di datangani kueh yang memenuhi meja ini


segala mak nenek kueh ade..dah macam hari raya pon ye..pose pon belom..tak kan dah raya..

nak kata open house raya lepas tak logik..

rupenye…


ini budak punye kileje..

sarah budak praktikal kat tempat aku..telah men’sponsor’ puding yang berkuah itu..

kek keladi, puding dan kueh-kueh lain di sponsor oleh 2 orang abang macho ini…abang ke adik??ahaha perasan muda owh kamu ni yani


budak bertiga ni bakal menamatkan zaman bujang mereka..

owh no..girl tak leh kawen dua…bakal menamatkan zaman kegemilangan sebagai budak praktikal..(bukan lagi bakal..dah tamat pon)

lepas ni masuk balik ke alam unibersitas ye

meh jenguk sket aktiviti di pantry


kelihatan sarah masih memotong kek keladi itu…ade 10 bijik~ yang dah dipotong sebanyak 5-6 bijik pon sudah banyak..tak tao la macam mane nak abeskan saki baki itu lagi

tapi aku yakin budak ofis aku tak sukar untuk melakukan semua itu..dorang memang kuat makan..agaknya kalau batu dan kayu tu aku goreng celup tepung pon selambe je dorang bedal~~

ok sory..no harm eh..gurau je=p


ini budak..eh silap mak budak disyakki hanya menyibokkan diri di sini..ahaha

pada waktu lunch nya pula..kami kaum kerabat wanita..(yang tinggal beberapa kerat ni saje) telah memurahkan duet gaji untuk membelanjakan dorang pulak

seb baik ngam ngam dorang last pada hari gaji…kalau tak…buat-buat tak faham je la…ahahha kejam..tapi malu kot…budak prac belanje orang yang dah keje..sila faham-faham la ye..

orang berbudi kita berbahasa..

palan asal nak la pegi spesel sket..contohnya paradise deluxe ke..pizza hut ke(tu je yang agak spesel di mata aku=p) tapi atas bantahan dari Yang Arif..kami telah sepakat memilih Mat Cafe saje


kaum wanita yang sedang rakus menikmati makanan..hoho=p

ok sory kak yaya…ni versi sopan sket


antara yang telah selamat di makan adalah ayam goreng..seketul sorang..itu baru side dishes

ok info sket ayam goreng kat sini adelah 100% rasa macam ayam KFC..ini adalah kerana toke cafe ni adalah bekas manager KFC…hoho plate pon gune plate KFC..

char kuew tiaw..yang aku kire antara yang tersedap di Terengganu…tapi still tak leh lawan Bunga Raya punye(yeke bunga raya..ahaha belasah je)

laksa penang..menu wajib aku setiap kali datang ke sini..kuah dia adalah sangat pekat dan shedap

nasi kukus…ala-ala ayam penyet kan? tapi ade telor masin instead of tempe and tauhu

aku wajib makan chicken wing!

tapi tetap tinggalkan separuh..tak larat weh nak habeskan setelah menghirup kuah laksa yang shedap itu

biasanya portion ini ‘dia’ yang makan..tapi dah ‘dia’ takde so tak sampai ati nak makan!wah dan dan ayat cover muncul di situ..tadi cakap tak abes kan..ke aku tak selera memandangkan duet bakal melayang..muahaha

ape-ape pon kami sangat berpuas hati lunch semalam..memang berbaloi-baloi~~

noka kaki:untung gak ade budak praktikal kat ofis kerna setiap kali dorang abes..dorang akan buat makan-makan..kami lak hanya tumpang makan muahahaha tak senonoh bukan??

14 total views, 1 views today

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge