Rezeki Allah yang bagi

kite sume tao kan rezeki ni allah yang bagi..bukan manusia..aku xfaham kenapa harus rase tergugat..ugut org..sebar fitnah segala..ni la melayu..bukan nk kutuk bangsa sendiri..tp itu hakikat

xsume yang mcm tu..tp bole dikatakan separuh mcm tu.korang pon pernah alami situasi yang sama kn?bile tgk org laen senang sket mula lah xpuas hati..sebar fitnah dan lagi terok pg bomoh..abes mcm mane melayu nk naek..br j nak naek kene cantas!

tgk banga c**a tu..knp dorang maju?sbb budaya dorang..xleh tgk bangsa sendiri susah..nk jugak tolong even apa cara sekalipon…knp la kite yang berbangsa melayu ni..dan lagi best beragama islam xbuat mcm tu..bukan kah islam tu sendiri menyeru agar kite sesama islam membantu umat..aku betol2 xfaham dgn org yang berhati busuk ni

ok kisahnye mcm ni..ade sorang kwn aku baru ceburi bidang biz..then jual tudung yang mmg da ade org jual..normal la kan?byk blog yang jual barang yang sama..kalau xnak sama buat design sendiri..even tudung ekin bersepah2 org jual..xde lak jadi isu..

dan yang lagi best..siap kondem mcm2..siap tulis kt shout box blog aku suh banned blog kawan aku..wey..TOLONG la jangan la busuk sgt hati tu..harapkan muka cantek bukan maen!tp hati lagi busuk dari teeeettt!malas nk ckp kurang ajar..xnak cemarkan blog aku ni

siap ade pakatan lagi nk sebarkan macam2..tp aku dapat agak sape dalang tu..die comment kt shoutbox aku gune email yang xverify..bile aku reply mail die xdpt..kalau die rase betol knp perlu bg email yang salah??pelik aku…

aku baru perasan knp link aku ade org tu delete..selama ni aku buat bodoh je..rupenye sbb hati yang busuk kan..xnak org tao pasal blog aku..hellooooo aku buat sume ni..promosi sume ni..atas usaha sendiri..dan ade jugak kawan2 yang mmg baek hati nk tolong promosi..mcm N, Zie dan bbrp customer aku lagi *yang aku tao dorang buat special entry tanpa mengharapkan balasan tp aku reti bahasa lagi nk blasa budi org..aku xmengharapkan share link ngan mane2 blog sgt..aku tao nk org kenal blog kite kene pandai strategi utk promosi dan kene pandai jaga hati customer..

dan yang lagi PENTING hati kene jujur dan bersih..aku puji kwn2 aku yang same line dgn aku buat biz tp pandai jaga hati customer..aku pon beli barang online la..mcm k.amy, ciare,zaza dan ramai lagi..aku xteragak2 nk buat special entry utk dorang sbb aku nk share pada org laen yang produk dorang mmg berkualiti, dorang jujur xde nk tipu2..

jangan la ms nk beli manis mulut bukan maen..tp bila melibatkan hal laen..bukan maen tikam belakang..hati lagi busuk dari longkang…aku betol2 xde mood skrg..nk ckp byk lagi ni..tp org marah xleh ckp byk2..bahaya!

daaa~wasallam

nota kaki:rasuah..fitnah..kondem orang xmaen la..rezeki allah bg..kalau die nk tarik sekejap je kn??so sedarlah sikit…xgune ruoa cantek..tp perangai lagi terok dr teeeeeeeeeeeetttt!

2 total views, 1 views today

9 Comments

  1. yani rase tao sbb ape..sbb yani ade 2 blog yang guna id same..so kalau nk fix bnd tu yani tao satu jalan je…kene buat blog guna id laen

    tp cm mls la nk buat laen..xde idea lg nk guna cara ape

  2. Anonymous

    tu lah yani..payah bila prasaan da mggunung dn xpjak bumi..smua pinjaman Allah SWT..bahaya ada manusia cmni la..mmm…sabar jelah..rezeki ada kt mane2..yg pntg jgn ptus asa…

  3. yani… in bisnes ni kan… jgn kate org berniaga yg ade kedai je org dengki tau… kita yg ade blog ni pun ade gak org dengki n sakit hati. Akak dah experience banyak sgt. Ade yg bagi komen2 yg dasyat kat blog akak tuh.. ade pulak yg komen kat shoutbox.. banding2 kan harga akak… ade jugak customker akak yg lari sebab dorang ni semua.. sedih pun ade… tapi akak percaya rezeki ade dimana. And kalau dah ketentuan tuhan rezeki kita ade, InsyaAllah… mesti ade. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge