Rahmat Bulan Ramadhan

dengan ini diumumkan waktu bekerja kat ofis aku

1-20 Ramadhan: 8pg-4 petang
20-30 Ramadhan:8pg-1 ptg

ok yang balik pukul 1 tu bukan nak suh pegi beli karpet..kerepek ..merepek segala..

ianya sebagai hadiah sempena menafaatkan 10 terakhir Ramadhan dengan sepenuhnya..demi mengejar malam lailatul qadar

untuk buat qiamulai…solat sunat..solat tahajud dan etc

tapi ktorang bebudak ofis ade ke yang buat??allahuallam…hanya mereka dan ALLAH saje yang tao

kaum pempuan nampak banyak pegi shooping baju anak dan tudung di saat-saat akhir (aku la tu..ahaha) okey ini serius bukan main-main..tapi puasa 4 tahun yang sudah company aku lagi best..10 Ramadhan terakhir teros diberi cuti..nasib aku malang sket sebab tak keje lagi mase tu..hihihi

disamping itu..bonus dan duet raya tidak dilupakan..owh itu yang sangat ditunggu-tunggu..tenkiu bos!
*time dapat bonus teros rasa bos la yang paling baik dalam dunia..time bos suh buat keje ade rase gitu??lu fikir la sendiri hahaha

dah dapat bonus jangan dilupekan pada mereka yang memerlukan..konfem akan ade majlis untuk mereka nanti..act company aku banyak buat majlis untuk fakir miskin dan anak yatim dalam masa setahun..dan setiap tahun tapi tu sume no coverage la eh..*kang ade kate aku tak ikhlas dan menunjuk-nunjuk pulak

kadang-kadang terasa macam jabatan kebajikan pon ye ofis aku ni..sebab akan ade je orang yang sampai ke pintu ofis memohon sumbangan..dah pindah ofis pon tetap ade jugak..dari duk ofis besar membawa ke ofis kecik tetap dapat dihidu..

tapi itulah orang kata dugaan..pada yang memerlukan sumbangan tetap diberikan..tak banyak sikit pon jadi..bergantung pada rezeki yang ada..tapi kalau dah empatpulohlapan kali asyik muke die je..pastu nanti datang lagi siap bawak kawan-kawan yang berbeza rupe dan masalah …yang tu memang tak berape nak layan la..banyak sangat okay yang macam ni..

sian frontdesk nak menjawab setiap kali muke yang sama je datang..ofis korang ade ke macam ni??

untuk cuti raya lak:

1 Syawal:Jumaat-cuti
2 Syawal:Sabtu-cuti
3 Syawal:Ahad-cuti ganti
4 Syawal:Isnin-cuti ehsan dari company
5 Syawal:Selasa-cuti ehsan dari company
6 Syawal:Rabu-cuti diwajibkan oleh company (bole gitu??)
7 Syawal:Khamis-cuti(ini paling best sebab tetibe tao cuti kan)
8-9 Syawal-cuti (wekend)

pheeww~~
beraya sakan la aku jawabnye..macam ni nak kene cari baju 9 pasang..baru betol beraya kan=p

masuk keje balik dah 10 Syawal..aku ambik cuti sehari ..tu pon company mewajibkan cuti..adeh..layan jela.aku dah la tengah menjimatkan cuti..kene simpan wooo..simpan untuk cuti itu…teeeettt!

alhamdulillah..syukur..setakat ni tempat aku keje..cuti Raya adalah sangat senang..dan bulan Ramadhan adalah bulan yang paling banyak nikmat..tapi lagi banyak nikmat dari ALLAH la..atas kita je nak menggunakan ke tak je nikmat itu *tetibe terasa insaf..banyak sangat benda yang tak buat lagi…bulan puasa ni la bulan yang paling banyak rahmat..nampak yang duniawi saje kan

oleh itu kawan-kawan renung-renungkan dan selamat beramal~~

2 total views, 1 views today

7 Comments

  1. are-ja:bos aku mmg baik dan warak..tp anak buah dia mcm hape je..aku la tu..aahah

    ala mu kan keje sendiri..apede hal nk cuti bile2 mase pon bole

    N:ala..company N byk benefit dari segi lain…kan?akak byk bnd gak xmerasa..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge