Preparation For Merisik

ok to make it clear..aku hanya la di risik..bukan lah bertunang..tapi kat application fesbuk tu mane ade relation ‘merisik’..omputih mane ade adat merisik..muahahaha..

so my ‘ejen perisik’ letak la IS ENGAGED…

yela dah di risik..so kira dah cop la jugak kan?ehehe so no more to kenyit-kenyit mata pada lelaki ensem lain..ahaha keji geli ensem je nak kenyit..tak ensem nak renyih je =p

insyaALLAH kami tak bertunang sebab aku dan ‘ejen perisik’ nak save bajet…ahahha keji lagi..takpe janji niat nak ikat tu dah ade..bole gitu??

so pada mana-mana kawan yang cakap aku tak bagitao ke..tak jemput ke…mintal maaf banyak-banyak..majlis itu hanya lah untuk family..even adik aku yang duk KL tu pon tak balik..Abang aku yang duk Qatar tu lagi la kan…meroyan ape die nak balik..hohoho

nanti kawen konfem aku jemput sume…tapi kalau korang tak datang siap la aku pegi gegar rumah sorang-sorang!!..ahahaa

niat asalnya hanya lah untuk merisik…kenal-kenal sesama family je..so ‘ejen perisik’ di tugaskan oleh mak paknya membeli la cincin sebentuk…

aku lak beli dah beli kain baju melayu yang kunun-kunun nak buat untuk pakai pada majlis akad nikah yang tak tao bile pon lagi…alang-alang nak buat majlis jadi aku bagi la time tu

sekali die pon nak bagi kain..so terjadi la adegan-adegan mencari barang hantaran kekdahnye..padahal risik tak perlu ade sume tu pon…

kita orang buat preparation pon dalam masa seminggu je…dalam minggu tu jugak si ‘ejen perisik’ terpaksa berulang ke KL sebanyak 2kali untuk meeting…diulangi 2 kali dalam masa 5 hari die pegi KL…time kita sibuk ni la..meeting tibe-tibe nak muncuk kan

jadi tinggal lagi 2 hari untuk buat preparation..

tak ke keje giler tu??

so waktu lunch hour pegi cari kain…balik keje cari barang nak buat hantaran..


aku yang dah start senget…penat owh duk pilih bakul mane yang ‘ejen perisik’ nak..

‘ejen perisik’ adalah lagi cerewet dari aku…tapi itu yang buat aku suke..sebab aku ni jenis yang ‘asal bole’ aje..ahaha


masa ni dah pukul 7 malam..korang kene faham aku kene sampai rumah sebelum jam 7 malam..di TRG no more life malam untuk aku..aku pasrah!=p

dalam takot-takot kene marah sebab balik lewat sempat lagi aku senyum..demi ‘ejen perisik’ gitu…wah solehah nye yani..anak sapa la tu

itulah bakulyang telah dipilih..cantek kan?ehehe

cantek la kan..yang dapatnye aku..yang abes duetnye dia…ahaha



budak yang tengok camera tu la yang entertain kami..kecik molek je orangnye…aku suke die..nampak ikhlas..dan buat keje pon cekap..

dorang la yang bertungkus lumus siapkan hantaran itu..aku dan ‘ejen perisik’ tinggal nak komen je..eh silap..’ejen perisik’ tukang komen aku lak tukang gelak..jahat kan?

::sutera 1 Malaysia::

itu la kain pasang yang bakal aku buat baju raya untuk tahun ni..dah siap tempah pon..dapat je teros berlari hantar kat tukang jahit..ehehe

sume ni barang untuk hantaran aku beli di kedai era nona..jalan tok lam nung…kalau korang pegi sini..pilih je barang ape yang korang nak..ape tema yang korang nak..dorang akan buat for FREE OF CHARGE!

tapi barang dorang caj la..

giler hape sume nak free..ingat tu kedai atok aku ade share ke…owh satu lagi hanya untuk orang Terengganu jela kan…tempat korang ade era nona tak?kalau ade bole la pegi..ehehee

selesai barang belah ‘ejen perisik’

masuk bab barang belah aku..itu lagi haru..kekdahnye pakai ape yang ade…maklumlah aku ni ‘kaya’ sket dari ‘ejen perisik’ duet sume dah tabur kat Ariani kan…ahaha ujung-ujung bulan tu menjawab la nak beli sume tu

ni bakul buah..bakul ni sangat spesel..hanya family aku je yang tao..ahaha syyhhh..buat family aku diam-diam suda..

bunga orkid tu pulak dah lama mak aku beli..baik je die simpan tak gubah-gubah..aku pon sebat je la…ahaha
ini pulak kek puding yang mak aku tempah pada kawan die..nice kan..tq mok sudi sponsor ni..jimat lagi duet aku..=p

ni lak kain baju melayu yang aku pesan kat mak beli kat Jackel dulu..duet pon takl bayar lagi..ahaha duet dah yilek..next gaji pon tak tao mampu tak lagi nak bayar=p

mak aku memang tak agak-agak bole die paksa aku beli kain RM100 semeter!dah kalau 5 meter..korang kira sendiri la bape kan..tapi yang ni takdelah mahal benor…ala-ala je..tapi tetap jugak aku tak mampu nak bayar lagi..

nampak tak butang baju melayu yang duk di celah-celah bedah tu..tu pon mak aku sponsor=p

yang aku bayar hanya lah taburan manik kat atas tu..ahaha

ni pulak Kak Da pekerja kedai mak aku..die la yang buat sume hantaran untuk aku..die dulu penah keje kedai pengantin..

so memang sesuai cucuk sangat la bab menggubah sume ni..thanx buat Kak Da yang bertungkus lumus siapkan sume tu..sangat berdedikasi die ni..buat sampai die pus hati..sampai aku pon naik penat tengok die duk oter-oter sume ni

nak harapkan aku ngan mak??HARAPAN la jawabnye=p

mak aku tu even jahit manik..tapi bab menggubah tetap die tak minat..aku lak??jahit manik tak pandai..menggubah..lagi la kelaut..abes ape yang aku pandai??

pandai menggoda ‘si ejen perisik’ je kot!ahaha giler gedik=p

huh..abes bab barang hantaran..next bab ape eh??cincin?majlis??coret-coret sekitar majlis??pasal makan??

ahaha bab kate naz lagi..die kalau nak bunuh diri mati dulu nak tunggu entry aku ni..muahaha sangat hina ok=p

nota kaki:jenuh la aku duk update entry malam ni..gigih aku gune fon buat modem..internet dahla slow macam siput..tapi demi mu naz…takot tak sempat nak baca je..muahhaha owh kesian pada suzeng..die dah pegi kursus..tapi tak pe kekgi mu balik mu baca la puah-puah blog aku eh=)

22 total views, 1 views today

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge