Percutian Yang Terkejut-terkejut

ini lah yang dinamakan rezeki tak gitu??itu kate mr.D la selaku my hubby

iyalah nak kate kami ade duet…nak makan pon tak berapa lepas..tapi still bole bercuti dan tido hotel..sangat la poyo kan??!ahhaha tapi maybe still ade rezeki kami pasangan pengantin dah ala-ala basi

petang tu lepas check in hotel kami pon berangkat secara berjemaah menuju ke


KB Mall

kate mall paling dekat dengan hotel kan..ingat nak layan movie..sekali takde lak situ..misi seterusnya mencari dvd 3 IDIOTS..mr.D suke sungguh ngan citer tu..jenuh la mencari di Terengganu takde..cari kat KB pon takde…haish laku benor sejak ditayangkan kat astro baru ni

next pegi makan…asid dah mengaru-garu dinding perot..lapor sungguh…ingat nak makan la fast food..cari keny rogers tak de..nak menelan piza memang tak la..perot dah sebu (masuk angin) last-last terjah food court je

try makanan kat gerai Arab..memang pure Arab okay…putih n mancung owner die..awalnya ingat orang Kelantan sebab putih-putih kan…bila dengar dia bercakap owh memang Arab..telo-telo gitu..anak laki dia mak aih macam Maher Zain! cair mak noks…matila laki aku baca ni ahahha

ni nasi yang aku order..Bukhara Ayam RM4.50 je..not bad..tapi ayam kecik..teringat lak bukhara air asia..sedap sungguh

makanan mr.D ayam ape tah namanya…dalam ayam tu ade letak minyak sapi..then letak mayo or cheese gitu…mula-mula terasa muak..lame-lame sedap la pulak..yang ni harganya RM8.50

abes makan terjah Parkson depan Pasar Siti Khadijah..uish lagi besar dan best rupenye

first time aku pegi ni…hajatnya nak beli sandle Clarks…yang aku pakai sekarang dah berkarat da pon..sekali lagi kecewa jugak..mane-mane aku pegi mesti takde saiz…tinggal yang besar-besar je…

aku pakai size stendet iaitu size 5 (kasut sini size 6)..aku rase depa ambik sepasang je kot untuk satu size!huh geram betol aku..setiap kedai aku terjah mesti size 5 dah takde..kalau ade pon design out

aku pakai sipar jepun tu je masuk mall bole??ahaha sebab aku tak bawak sandle..yang ade heels je dalam kete…nama pon percutian terkejut kan..

kat Parkson sempat la belanja seluar keje kat mr.D ganti baju kemeja yang die beli time dinner aritu..

keluar Parkson nampak la ade gerai jual-jual baju segala..terjah kejap..sempat aku rembat blouse sehelai..murah giler!tu jela yang mampu..ingat nk rembat dress labuh yang sekarang ramai orang pakai tu..tapi harga tak sesuai dek anak tekak la

muke sedih tak dapat baju dress..eh muke sedih ke gitu??

lepas tu terjah medan selera kat belakang Mydin tu…tapi hampa giler kami sebab medan selera tu dah tak macam dulu..sunyi je…gerai menjual pon da tak banyak..kenapa eh??korang warga KB sila jawab ye..

last sekali destinasi kami adalah Wakaf Che Yeh

ni first time okay ktorang sampai sini..selama ni ade je pegi KB tapi tak sampai lak kat sini..huhu seb baik ade bantuan dari GPS..tak la kami makan ‘buah langsat’ nak bole sampai kat sini


kitaorang just cuci mata je pon kat sini..banyak giler jual tudung dan kain pasang..satu pon aku tak beli sebab tah..takde mood..mood nak jalan dan nak cari makanan je yang ade..bole gitu??

tapi dress tu ade jugak kat sini..harga murah 5 hengget je dari tempat tadi..tak jadi nak beli…kate takde mood kan?padahal poket dah kering..huhu

mr.D beli aiskrim potong..perisa klorok katenye..serius rase die macam pelik..berchinta gak la dia nak abeskan
teringat aiskrim goncang di Pasar Malam Bangi dekat Shell tu..sedap aiskrim die..tapi yang tu bentuk bulat..yang ni bentuk petak

ini shape yang telah ‘dibulatkan’ oleh mr.D huhuhu

abes gak akhirnya aiskrim perisa klorok tu..lepas seksa!

tibe time makan lagi..masa ni dah dekat pukul 12 malam kot..tapi ade hati lagi nak makan..ni la adat orang nak ‘berdiet’ kan?hihi

paprik mr.D punye..

sedap!tapi alahai manis nye
masa ni terpaksa bukak spek sebab dah ‘berkabus’

aku lak makan laksam yang manis ini..tak abes pon..separuh pon tak abes..aku kureng sket kalau makanan manis sangat ni…tapi sebelum tu aku dah makan Laksa Penang( yang dijual di Kelantan)…macam biasa manis jugak…well mane nak lari kan hihihi

air yang kami oder adalah limau panas..sepatutnya masam la kan..tapi tetap manis..tu pon aku kacau separuh je gulanya..adeh


dah penat jom balik tido
kat tangan aku tu adalah hasil rembatan kencang kat Wakaf Che Yeh tadi..ni buah Kundang..suke benor mr.D…setengah kilo tu abes die makan..aku sempat jamah seketul je..aku tak suke sangat pon sebenarnye

selain tu beli gajus dan mangga (pelam) mas hitam..family aku kalau mai Kelantan tak beli 2 jenis makanan ni memang tak sah la..aku pon dah terikot-ikot…tapi gajus die tahan la..tak mudah masuk angin..tah hape bahan pengawet siam depa letak..tapi itu jugak la yang aku hadap kan..

19 total views, 1 views today

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge