Day 1-Part 2~Bakal Pengantin Yang Kuat Lantak

owh sungguh kurang sopan tajuk di beri..tapi itulah hakikatnye..wee~~

orang lain nak kawen sket punye mendiet..tapi kami nan ado!

we enjoy shopping and enjoy the food..bole gitu??


kalau korang perasan dekat ‘schedule’ kuning tu..memang siap-siap tulis nak makan kat memane…itu ALIBI yang sangat kukuh..ahaha

yela ktorang jauh di Terengganu..nak datang KL sket punye susah ye…dah sampai melantak tak hengat dunia la..tapi bukan la makan yang memahal pon..masih mengikut bajet di poket..

sebenarnya tujuan pegi The Curve dalam masa yang sama nak gi IKEA semata-mata nak makan meetball nya yang sangat yummmy~~

ha ko kalau tak puas lagi makan ni tak tao la..sepuluh bijik sorang dah..melantak lah sepenuh hati..
muka puas dapat menikmati…
yang sorang ni pulak tersangat puas la kot sebab dapat makan bersama yang tersayang..uhuk uhuk

ini dia yang kata eh..bukan aku..*malu-malu kucink sebentar

kenapa aku masam eh?masa ni sangat tak larat nak senyum..jangan kate nak makan..meetball tu aku hanya mampu habeskan 2 bijik sahaja..2 bijik okay

teros rasa tak berbaloi..aku dah cakap beli 10 bijik je..aku memang sangat tak larat nak makan dah..punye la si dia tamak dan haloba (tapi aku suke..eheheh)..dia bajet dapat habeskan part aku

aaah takde maknanye..last-last dua2 kembung dengan meetball sampai terasa inilah kali terakhir kami menikmati meetball ini..well tamak kan~~

wajah manusia yang dipaksa senyum demi memberi kan impak hepy dapat makan meetball..

nampak ke hepy nye itu?ade ke impak nye?korang la nilaikan sendiri..hoho dah macam soalan serius duarius je

ok la sebab ape aku penat..sebabnya sebelum makan kami adalah membuat ‘lawatan tapak’ ke seluruh IKEA..tao jela IKEA tu sket punye ‘kecik’ kan..semput macik ni..ahaha

aku sangat berkenan dengan ini bantal..lembut dan empuk saje..tapi tengok harga nya..owh aku takde la bajet untuk itu

RM69 or 60 gitu kot untuk sebijik..siap ambik gambar ni..kot-kot la nanti ade bajet bole pesan kat sape-sape beli

tak pon kot-kot la korang terlintas nak bagi hadiah kat aku..tak payah fikir panjang bagi je bantal ni seketul..sure tido malam teringat kamu!

muahahaha matik aku=p

lain-lain aku duk survey tetengok je..mencuci mata kata orang kampung~~

suke sangat set dapor putih ni..nampak suci dan baik budi *tetibe baik budi apehal??

yang ni nampak moden dan vouge..belasah je..macam la aku ni pandai pon komen-komen..


set bilik tido putih..i like!!

asal part bilik tido je teros like kan..katenye bakal pengantin hoho~~


korang jangan nak fikir kuning hijau la eh..aku memang tengah mencari idea untuk set bilik tido kaler putih lor..

kat Terengganu tak banyak choice la..aku berkenan ngan lemari ni simple je..


dressing table ni too simple tak suke sangat..tapi part nak bergambo aku layankan aje

tapi korang nak tao part mane yang paling aku suke..korang agak-agak??

tak yah agak-agak la…meh aku bagitao..part barang baby paling aku suke

ehehe ni bukan sebab nak baby ke nak menggatal ye…dah memang sejak azali aku suke barang baby..sejak aku darjah-darjah lagi…

haih!
pening kot pale si dia bila sepatutnya aku duk sebok dengan barang kawen..tapi aku bole duk survey stroller mane yang best!pump susu mane yang terbaik..baby coat mane yang paling mantop ahahaha

end up kami balik dari IKEA dengan barang penuh di bahu..ahaha dalam-dalam kami takde bajet sesen pon kat sane..tetap jugak seratus lebih habes!

tah hape-hape la yang ktorang beli..fine!dua-dua pon boros kay=p


destinasi seterusnya ke SEGI TIGA EMAS,KL

handbag..handbag…korang agak-agak kat mane eh??

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. wah! lama aku tak tgk bakal pengantin ni, ko makin cute lah! 🙂 meatball ikea mmg sodap! 🙂

  2. oneyani says:

    ahaha cute la sangat,,haah sedap kan..aku pon dah lama xmenjengah ke dunia ko..bz la katekan..hik hik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge