VIDEO: Kenapa Perlu Ambil Supplement?

Kenapa perlu ambil Supplement atau Vitamin Tambahan? Sedangkan Sains dan Teknologi Perubatan semakin Maju dan Canggih. Berdasarkan statistik mendapati walaupun Sains & Teknologi Perubatan makin canggih setiap tahun, pelbagai jenis penyakit yang boleh membawa kepada kematian semakin meningkat. Antaranya: #1: Serangan Sakit Jantung Makin meningkat sebanyak 10% sejak dari tahun …

21 total views, no views today

Magic Penyusuan: Anak Berpeluh walaupun Berhawa Dingin

MAGIC Penyusuan Pernah terjadi pada baby anda time menyusu Even bilik dah ber’ekon’ (berhawa dingin) tapi berpeluh macam baru lepas berlari? Hadif setiap kali menyusu berpeluh macam baru lepas jogging{rujuk gambar} Jangan TAKUT kerana ianya NORMAL Ini tandanya transfer heat sedang berjalan. Biasanya baby akan di bedung. Pakai baju, stokin …

48 total views, no views today

Tips Berpantang: Kenapa Mudah Rasa Sejuk & Urat Kembang?

 WOW! Baru Yani tahu kita sejuk time berpantang adalah sebab kehilangan banyak darah waktu bersalin.  Bukan sebab urat kembang atau tersalah makan “benda sejuk”. Maka sangat lah disyorkan ibu-ibu muda sekalian amalkan pemakanan yang membantu tambahkan darah. Maklumlah, tugas darah ni adalah untuk transport oksigen dan segala nutrisi yang diperlukan …

65 total views, no views today

Graduan Termuda Tabika Kemas, Kuala Terengganu

Semalam Yani menghadiri Konvokesyen Tabika KEMAS Hadif. Diadakan di Perpustakaan Awam Negeri Terengganu. Memang Luarbiasa Meriah dengan hiasan bagai sebuah expo belon. Majlis dijadualkan bermula pada pukul 8.30 pagi, tapi memandangkan hujan lebat di awal pagi menyebabkan Majlis bermula sedikit lewat. Memperkenalkan Graduan Termuda Tabika KEMAS Hanya berumur 2 tahun …

25 total views, 1 views today

Travel Kit Untuk Kesihatan Anak-Anak Pilihan Yani

Biasanya Travel Kits yang biasa Yani bawak adalah Toiletry Kit je sebelum ni dan suami memang dah tersedia Emergency Kit dalam kereta. Kali ini Yani akan kongsikan Travel Kit Kesihatan buat ibu-ibu yang suka Travel bersama anak-anak. Selain daripada panadol atau ubat tahan sakit, Yani sangat syorkan Set Shaklee untuk …

15 total views, no views today

Tips Bisnes: Cakap Memang Senang

Cakap Memang Senang Kan?  Teringat kenangan majlis Master Celebration Yani bulan 3 tahun 2014 dulu Ada sorang downline yang baru je join. Seorang student lelaki yang bersemangat waja. Lepas je habis majlis terus serbu Yani tanya itu ini. Punya semangat aura majlis tu time tu. Yani tanya dia lepas dengar …

18 total views, no views today