Rahsia Sujud

Jangan lupa setiap sujud terakhir,

amalkan berdoa:

Masukkan aku dan keluargaku golongan yang Kau merdekakan dari azab api neraka.

#BetterRamadhan

7 total views, 1 views today

6 Cabaran Ketika Berpuasa

Yani akan senaraikan enam (6) perkara atau masalah yang selalu menjadi cabaran buat sesetengah rakan-rakan muslim ketika menjelang bulan puasa. #1: Pedih Ulu Hati Sangat biasa berlaku dan biasanya akan berlaku bila makan terlalu banyak atau makan terlalu cepat. Sistem penghadaman kita akan automatik dengan sendirinya menghasilkan asid apabila kita …

8 total views, 1 views today

VIDEO : Mendaki Jabal An-Nur

Kenangan mendaki Jabal An-Nur tempat Rasulullah berkhalwat di gua hira’ dan menerima wahyu di situ. Perjalanan kami dah dimudahkan dengan tangga batu pon mengambil masa sejam. 
Bayangkan macam mana Rasulullah s.a.w dan Siti Khadijah memanjat bukit dua kali sehari tanpa tangga demi agama yang tercinta, Islam. Cukup menginsafkan Ingatkan pendakian …

4 total views, 1 views today

Cara Mudah Elak Penipuan Agen Umrah

Jumaat lepas Yani ada pergi Kelas Umrah di Masjid sebagai persiapan untuk Trip Umrah Ziarah tajaan Shaklee pada 9 Januari nanti. Pengisian kali ni sedikit berbeza, Kerana Ustaz yang bagi ceramah tu menekan cara-cara untuk kenali Agensi Pengelola Umrah yang tak berdaftar bagi mengelakkan kes tertipu atau sebaliknya. Ustaz Shukri …

4 total views, no views today

5 Tips Membuatkan Anak Suka Baca Quran

Saya dah lama sedar, jika kita selalu latih anak untuk baca AlQuran setiap kali bila disuruh atau dijanji dengan reward sebenarnya tak akan berjaya membentuk habit membaca AlQuran Jujurnya, anak sy juga sy ‘besarkan’ begini pada awalnya walaupun dia mampu menghafaz hingga 5 Juz ada usia 5 tahun tetapi itu …

11 total views, no views today

“Nugget” Ayam Buttermilk: Snek Sihat Untuk Anak

Resepi kali ni adalah “Nugget” Ayam Buttermilk. Dah lama Yani tak kongsikan Resepi Best buat anak-anak. Kali ni Yani dapat resepi ni pon dari kenalan di FB. Tengok gambar pon dah terliur kan? Of course lebih sihat daripada beli makanan frozen tu, Yang korang biasa beli untuk anak-anak mesti nugget, …

715 total views, 18 views today