Nyah Kamu Wahai Kelemumur

Rambut aku ni sgt gegatal la…nak kata ade kutu..xde lak..but yes! ade kelemumur warghhh!!nak2 skrg cuaca panas..makin la menggeletis kelumur kt kulit kepala aku ni

kan best dpt halau je syuh syuh…p mane jauh2!tp..bole ke?dush dush…mest la xbole=(

da macam2 syampoo aku guna..dulu aku pakai gak syampoo pantene, rejoice, head n shoulders segala bagai yang ada kt pasaran..tp mmg aku xbole terima..sbbnye telinga ngan kepala rasa saket lepas pakai syampoo..rambut pon gugur je..mayb efect dr bahan kimia yang berlebihan

korang tao kan..syampoo ni ade sejenis bhn kimia yang digunakan utk awet mayat!!huh..pe name tah aku dah lupe

actually aku suka pakai syampoo yang xbyk sgt bahan kimianye *tah mane aku tao xbyk..mcm la aku sukat dan tengok time die buat tu..hehehe tp aku yakinkan diri la..pakai syampoo yang direct selling punye,,yang kunun2 herba la..xde bahan kimia la..tp probnye bile biz dorang bungkus..aku xde tempat dah nk mengagau syampoo tu..sudahnye tukar syampoo laen

setakat ni aku penah pakai produk dari oriflame, sureco dan ape tah lagi..xingat..name pon da bungkus kan..hik hik hik terbaru aku produk Himalaya syampoo anti-dandruff bersama moistorizer..beli kt watson je huh!lagi menggeletis kelumumur..aku dah mcm orang sakai asyik duk menggaru je..mayb moistorizer tu berminyak..tp aku go on pakai syampoo je la..skrg da abes..so patut tukar lak produk baru

baru-baru aku pagi ekspo perdagangan dan jumpe la produk ni ~De’ Laily~

depa ckp kat aku..produk ni xberasaskan minyak..tp ye ke tidak aku xtao..aku baru pakai sekali je..korang penah dengar or pakai xproduk ni?share la sikit..


ni lak..tonic rambut yang aku beli ms potong rambut baru2 ni..aku dah xtahan sgt..so dorang suggest yani ni..bao mcm racun..takot aku..tp berkesan gak la..letak kt kulit kepala..hm mcm2 cara da nk buang kelemumur ni..even xde la byk sgt sampai jatuh2 kt bahu bagai..tp TETAP ade ko..mencik la..

korang..bg la petua nk hilang kan kelemumur ni..plz help me=( sekian omelan ku kali ini~daa

14 total views, 1 views today

7 Comments

  1. yani.. akak tau ade 2 cara kita bole hilangkan gatal kelumumur at the same time elak dr rambut gugur.

    satu cara.. yani guna air limau nipis.. dlm beberapa bijik laa.. yani agak2 sendiri cukup utk lumuh satu kepala.. gosokkan air limau nipis tuh kat kulit kepala tau bukan kat rambut. Biar jap setengah jam. then basuh cam biasa.

    Lagi satu petua..haa yg ni.. tahan ke tak je laa.. heheh.. ambik asam jawa.. campur sikit ngan air masak. Pastuh lumur satu kepala. Gosok kat kulit kepala jugak. Biar sampai kering. Tahan je laa bau masam yg tidak terhingga itu…ngehehe.. lepas stgh jam..bilas n basuh rambut. Bau hilang, rambut lembut je. Rambut x gugur n kelumumur pun xder lagi.. cuba try test eh?… 😉

  2. akak..thanx for the tips!yang limau tu pernah try..tp 2x je..hehehe pemalas btol la yani ni

    ingat nk try asam jawa la..ala takat asam jawa ape la sgt..berbanding ngan yani pnh letak telor kt muke buat masker!hehehehe hanyir giler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge