Ngopi Yuk

Hari ni hari AHAD..aku keje..yela name pon kt TRG kn..haruslah keje..tp fizikal je y pg keje..MOOD tertinggal kt rumah!hahahaha bole xsetiap pagi terlintas dlm kepala otak aku nk cuti je..sbb nye nk tdo panjang!hahahaha ni ke perangai anak dara???
ok sambung cite ngopi..smlm aku ajak mak pg mkn kt kopitiam..ayah aku ngan abg da pg KERTEH(dorang kn keje kt sane)
so pg la ktorg 4 beranak..act mak aku xmsk sbb ktorg byk pg kenduri..so mlm tu mkn kt luar je la..
destinasi KOPITIAM POK WAN kt GONG BADAKni MAK aku..muke sedih je sbb die y kene blanje..heheheSAHID..buat muke penjenayah..die xsuke org ambik gambar..so ms ni die sebenarnye ditipu oleh aku.hahahahaSAFIQ..pura2 cute sambil menayang gigi kapak die tuni mkanan aku..Kuey Tiaw “Ginger Beef Prawn” rs die ok la..tp aku masih merindui Kuey Tiaw Kungfu kt Kolej Za’ba, UKM..waaa rs die bole buat aku oder sampai 2 kali!!
yang ni aku xbape suke sbb telur masuk dlm kuah..so aku msk cili potong baru berapi sket…sayur xde..tp mujurla aku ni mmg jenis xmkn sayurni lak mkanan MAK aku..Mee “Kong Lam”..xsedap..so aku pggl Mee Long Kam..hahahha tgk la tu..xde sayur pon..pastu die bole bantai msk sayur campur..sgt xsesuai lor..ni lak mkanan budak 2 org tu..Chicken Chop..ok la..tp aku masih mencari kt mane Chicken Chop y ayam nye di’grill’..bkn digoreng tepung mcm ni..muak ko!!
ni minuman AKU ngan MAK..ktorng ni mmg “coffee addicted” lor..act ktorg mmg sgt suke kopi..tp kn BADI kot..setiap kali minum kopi perot jd kembung!hahahaha..mula la asyik membuang angin=pni lak minuman dak 2 org tu..same je mknnan dan minum dorang..hehehe MOCHA SMOOTHIES..y ni best..aku y oder sbb aku da try b4 ni..sudahnye aku ngan mak gak y habiskn..dorang xsuke coffee(mano den tao)
Last sekali ktorg order Roti Bakar..ehhehe perot GAJAH ok…=)

ok la aku nk cite a day before..act mlm sebelumnya aku ajak mak kelua mkn..da bosan mkn kt rumah..hehehe korang xtao aku ni mane bole kelua mlm..so nk kelua kn ajak mak la..ktorg pg mkn smpi 2 kedai..hambik ko..alang2 dpt kelua kn..mule2 pg mkn kt kedai char kuey tiaw..punye la sengal org kedai ni..ktorg da lame abes mkn..minuman xsampai2..menyirat la aku..suh dorang kire smbil buat muke xpuas hati..cancel air!!pastu balik tu rs nk minum kopi..so singgah la kt KOPITIAM ni..hahaha balik tu perot ktorang kembung sampai pagi..dah tao xdpt minum kopi..gatal!

nota kaki: MOOD aku sekarang cepat MELENTING..mak ngan adik aku y tegor..hahaha patut la aku bole mengamuk kt PROTON..aku pon xsedar sume tu..mayb emosi xstabill..aku rindu sm ‘si dia’ tp…=(

2 total views, 1 views today

4 Comments

  1. err..NGOPI tu bkn bahasa jawa=Bahasa pak tam ko ke?
    ke trg pon panggil NGOPI jugak?
    haha..

    ehee..
    sama la.
    aku pon klu minum coffee terus bloated dan rasa mcm perot jd buncet.

    P/S:phhewit..rindu cik abg sampai moody..=)
    apa lg,suruhla pak tam cepat2 sarung cincin.hee..

  2. entah la..aku saje je reka ngopi tu..kalau jawa bukan sebut madang ke?
    heheheh..yelah istilah dak SAVOC ngeteh,,sbb minum teh..so minum kopi..ngopi ler..hehehe

    owh ko pon same eh?ya ampun mmg saketnye smpi pagi ko!

    sarung cincin??huh..nk sarung tu senang..tp duet da cukup ke..waaa sgt sedih..PAK TAM sgt bz skrg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge