My First Baby Stuff

Semalam pas breakfast dalam pukul 8 lebih gitu..mak aku tetibe buat plan mengejut ajak pegi Pengkalan Kubur..laju je aku setuju..suami tanya ade duet ke?selamba je aku jawab takde..ahahaha dah memang tgh bulan pon kan

Dan dengan rasa tak bersalah aku jawab takpe mak yang ajak mesti la die sponsor..dasar anak yang baik kan?hihihi

Sepanjang kat sana takde la aku beria sgt shopping..baju-baju biasa je pon..kat trg pon melambak..harga pon lebih kurang je..so takde napsu sgt nak beli (ke takde duet ahahaha) aku just beli buah untuk di ngap dalam kete sahaja..

Tapi dalam banyak-banyak barang tu..yang ni paling memikat kalbu..tak tao kat trg ade ke tak..tarrraaaaaa



Tilam baby

ni aku bagi nama “tilam baring konar maut”

Tgk ah cara beruang tu posing..cute kan?memang baring maut ah..tilam ni satu set dengan bantal kepala dan bantal pelok..kira 3 pieces la..

asalnya nak beli warna hijau sebab unisex kan..since aku pon tak tao pon lagi jantina baby..tapi suami berkenan dengan warna peach..peach pon peach la..janji duet dia yang bayar ngeh ngeh ngeh

Pada mulanya suami agak keberatan nak beli sebab material tilam mcm agak panas..dia cakap kesian kat baby nanti..tapi aku pujuk cakap ni nak buat pegi jalan je..tak kan nak angkut tilam besar gabak tu kan..yang ni kecik comel je senang nak angkut gi mana-mana..teros dalam keterpaksaan dia setuju..ahaha

maonye tak setuju kalau dah sume kedai aku asyik duk tunjuk nak tilam ni..kalau tak setuju harus la sentap mak yong ni kan..

agak-agak la kan barang siam..kualiti memang agak kureng..padan lah dengan harga dia

Tilam ni aku beli dengan harga RM 42..dasar btol la penjual tu langsung tak nak kurang even 2 hengget..kaw kaw dia pegang harga..tambah dengan aku yang malas nak bargain sangat..so beli jela..sekali pas beli..pegi kedai sebelah sana macik tu awal-awal ofer RM 40..cit!

– Posted using BlogPress from my iPad

28 total views, 1 views today

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge