My Big Day

20.11.2010


tarikh aku diraikan..nak kata disatukan ialah 19.11.2010

arini 20.01.2011..uish 2 bulan da kot baru hegeh-hegeh nak update…aritu entry nikah sebulan..n majlis ni selang sehari aku update sebulan lepas tu..majlis sambut menantu selang seminggu..means lagi setahun la kot aku update!ahahaha

ketibaan si suami yang comel..ahaha ok salam dulu…

plan asal aku nak suami datang pukul 11..sebab tak nak crowded dengan tetamu memandangkan space depan rumah aku tak besar sangat..kemah pon 3 ketol je..sekali duk pung pang pung kul12 jugak sampai..ater nak buat cane..bukan majlis ni die je yang datang kan..jadi bersempit-sempit la rombongan lelaki..sian dorang..sory eh

sebelum di suruh duduk..

sanding time..perasan tak ade yang kureng sket??

ok..lampu pelamin tak pasang dan yang lagi best takde sorang pon yang perasan..terpaksa aku gtao suh pasang..hihi kate pengantin kepochi=p

tah hape lagi yang aku tak puas hati ni…tapi pengapit aku tetap menten cool..adoooyai…malu betol bila tengok gambar ni…ahahahaa

salam ngan mak aku…ktorang tak buat majlis merenjis atas kehendak aku sendiri…just sesi bersalam tanda restu dan kenal sedara belah suami

makan time

tak suke meja makan beradap ni..nanti la aku citer eh dalam entry pelamin aku(entry pelamin masih aku jerukkan)

then sesi bergambar

bergambar dengan mak ayah..
sayang gambar dengan family ada tapi tak cukup korum..adik-adik lelaki aku dah tukar baju buat keje..aish seb baik la gambar masa ni nikah ade..tu pon yang bongsu dah tukar baju..tetap aku paksa die salin balik baju melayu..sebab aku dah tao hari sanding laaaaaaaaaaaagi susah nak tangkap sorang-sorang..

family hubby aku..die sonang..pangil mak ayah setel satu family=p

orang-orang kuat sepanjang majlis aku..

dari kiri zaza(baju kelabu) sponsor bunting aku..tq jugak pada bf die yang sanggup meredah Pudu dan melangut tunggu bunting yang hilang itu=p dan dia jugak telah bermurah hati untuk bagi aku pinjam set PB sepanjang majlis aku…itulah rahsia aku kekal langsing ye hihi seb baik saiz pon same

sebelah zaza kak da..pekerja mak aku tapi dah macam kakak aku jugak..dia la yang buat sume barang hantaran untuk dua2 belah pihak..dan memang sangat banyak membantu kami

pakai baju putih Hana..pengapit yang jauh dari Kedah tu..sengaja aku mintak dia jadi pengapit instead of mintak adik-adik aku sebab aku tao tuan rumah sangat diperlukan time majlis-majlis ni

last sekali Ain..sanggup angkut adik-adik nya datang dari Kuantan untuk majlis aku…thanx bebanyak ye Ain..


adik aku pon Mie..perasan tak beads kat baju sama dengan aku punye baju..sebab dorang memang sah-sah ambik beads dari baju aku..ahaha

ni adik aku sorang la Ada..owh tudung itu aku dah tempah awal-awal untuk Mie dan Ada..sekali bila majlis selai dah hilang..nak cari mase tengah kalut-kalut tu memang tak jumpa la…dan sampai sekarang pon memang tak jumpe…pheew!

naseb baik Mie ade tudung backup

bersama kakak tiri aku ‘sebi’..dia lah yang sponsor dessert untuk makan beradap..thanx ye sayang..ahahha

thanx buat Ida..satu-satunya blogger yang datang..dari Perak tu..ni jugak first tim ektorang jumpe..kebetulan memang dia balik rumah mertua di Besut untuk raya haji..tapi tetap la jauh Besut tu dengan rumah aku=p


goodies untuk majlis aku…simple je..yet masih mengikut tema kan?hihi

kehadiran kawan-kawan yang memeriahkan lagi majlis aku..thanx korang sume..terharu sangat..lagi terharu bila tengok hadiah yang super banyak…ahaha

asben berposing dengan bunga tangan aku..jeles kot die takde..hihi aku tetap dengan kepochi..hm tu bunga tangan last minit ye…betol-betol last minit..pon bersangkut dengan hal pelamin..memang tak masuk tema langsung la

seb baik sama dengan bunga kat pintu gerbang=/

aku akhiri dengan gambar ini…sangat unik aku kira…aku bagi nama gambar ni

ANTARA DUA DARJAT hihi

nota kaki:sepatutnya dah publish on 20.01.2011 entry ni..tapi ade kesilapan teknikal so terlambat la sket

68 total views, 13 views today

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge