Motor Drag Mengundang Marah Penduduk Di Kuala Terengganu.

Kali ni nak cerita situasi kawasan perumahan Yani yang malamnya sentiasa ada test Motor Drag ni. Tak tahu nak kata apa dah, laporan dibuat seperti biasa bila mereka ni membising dan ye polis ada buat rondaan seketika lalu mereka membising balik.

Mengundang Marah sebab tidak kena pada tempat dan waktunya.

So kat sini hanya nak Viralkan muka diorang kot ada yang kenal maka terjatuh cinta lalu boleh dinasihatkan. Bukan nak marah sebab korang bawak laju yang merbahayakan nyawa orang lain tapi bunyi motor korang tu yang mampu mengejutkan anak-anak kecil yang sedang enak dibuai mimpi yang bermula 12 tengah malam dan kadang kala sehingga 3 pagi. Bila mereka terjaga dengan tepikkan dan lolong tak boleh tido lalu mengganggu kualiti tido kami.

Paham Paham?

Korang nak dengar jugak bunyi dia macam mane? Meh tengok video yang sempat dirakam dalam semak.

Ni pula antara gambar-gambar yang sempat diambil oleh jurugambar kami bagi tujuan laporan kepada pihak berkuasa. (klik untuk kualiti yang lebih jelas).

Gambar 1: Motor Drag.
Gambar 2: Kebiasaan akan ada seorang pembantu untuk pantau keadaan lalu lintas sebelum pecutan dibuat.
Gambar 3: Rakan-rakan lain yang datang memberi “semangat”.
Gambar 4: Mamat ni yang selalu kawal lalulintas.
Gambar 5: Motosikal di tengah jalan walaupun ada kereta lalulintas.
Gambar 6: Muka pemandu motor drag dengan lebih jelas.

Gambar 7: Sedang memantau lalulintas takut kena lanyak macam katak nanti.
Gambar 8: Antara rakan lain yang datang singgah “menonton”.

Gambar 9: Nombor plate kenderaan yang terlibat jelas jurugambar kami ambil. Semoga dapat membantu untuk laporan nanti.

Bila anda “STRESS”, maka keperluan Vitamin B meningkat.

Bila anda “STRESS”, maka keperluan Vitamin B meningkat kerana diperlukan untuk penghasilan hormon stress yang berkaitan, contohnya testosterone. Fungsi lain adalah sebagai pelindung kepada sistem imun kita.

Gambar 10: B-Complex yang lengkap mengandungi kesemua jenis 8 vitamin B yang amat diperlukan. Sangat HOT dikalangan ibu yang sedang mengandung.

Hanya kerana Sebuah Motor Habis Sekampung Naik Marah Dibuatnya.

Semoga adik ini dan rakan-rakannya diberi taufiq dan hidayah demi manjamin masa depan mereka yang lebih baik.

2 total views, 1 views today

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge