Mood Mak Yong Yang Sangat FRAGILE

entah kenapa la mood aku sangat rapuh..mudah sangat pecah berderai..kolam air mata ni macam kaya sangat dengan limpahan airnya..mudah je nak menitik tik tik tik..pastu mula idung bersok sek sok sek

perasaan die macam nak ‘peot’ tu ha..bila kene marah sket mula la terasa tak disayangi..pastu mula la setan nak mencucuk-cucuk hati nurani..fikir yang bukan-bukan..owh sungguh aku tak shuke!

semalam aku kene pegi monthly chek-up..then kat klinik tu ade insiden yang kurang menyenangkan ..adalah sorang laki psiko dalam klinik tu yang buat aku seram sejuk..pastu HB lak turun merudum..dari 13.1 >11.1 >latest 9.8!!

dengan tekanan dari nurse..dari doktor..cerita-cerita menakutkan kene cucuk segala..memang buat aku terasa STRESS!!abes check-up incik suami pulak ambik lambat..melangut aku menunggu kepanasan..lagi la menambah-nambahkan stress itu kan?nak bercerita pasal ‘laki psiko’ tu pon dah takde mood..cerita pasal result HB aku pada suami pon..macam mencurah air ke daun keladi..biasa la lelaki..kalau bab gadjet laju je search..kan?sabor je la

tapi alhamdulillah sume tu dah dapat aku atasi dengan sesi pengaduan awam di dada FB..ramai kawan-kawan yang memberi kata-kata semangat dan nasihat..ramai rupenye kawan-kawan aku yang melalui perkara yang sama..malah ade yang lebih terok..at least aku perlu bersyukur..teros mengadu dengan mak..aku perlu banyakkan makan kerang,bayam,hati ayam,ikan bilis etc..naseb mak dekat..dia akan masakkan yang terbaik untuk anak dia yang mengada-ngada ni..thanx mak..hihi


dan yang paling best ade la kawan aku sorang tu siap nak belanja ubat untuk naikkan HB aku..thanx my fren..really appriciate it!nasib la klinik depan ofis je..teros laju-laju kawan aku ajak jumpe kat situ..ofis dia pon sederet je dengan klinik tu..owh terasa masih disayangi..thanx sume..

eh tadi aku nak citer pasal mood..ni terciter pasal HB lak..tibe-tibe takde mood nak citer..sebab memang tengah down sangat..ahaha aci tak??malas nak ikotkan sangat perasaan..setan je sume tu..tapi hati aku tengah mengecut dan mengecil menjadi saiz hati ayam yang mak aku goreng semalam..hihihi

amaran:mak yong ni sekarang ni cepat sangat mengah dan mudah tersentuh..AWAS kalian semua!!kah kah kah

30 total views, 1 views today

2 Comments

  1. time preggy mmg sgt sinsitip dear sis.. kak fiza pn sme..laju jer air amte nk emngalir..tgk accident pn, nanges, tgk cite sedey2, lg la nanges hehehe..baise nye xde la mcm tu.. psl hb lak, kite time preggy mmg risau bab hb, sll saspen kalo time nk tau bape hb..plg rendah kak fiza dpt 11..plg tggi 18 kot..bykkan mkn kurma..kalo x suke , mkn sket2..hb kak fiza tggi ms puase thn lps coz byk mkn kurma..kak fiza mcm yani gk , xsuke kurma, tp lm2 kak fiza suke kurma madu, kurma yg basah tu..bile tau hb rndah, beli sekotak kurma madu ltk dlm blk, mkn byk2, xmo share ngan org, hahaha ngade2 kan? ehhehehe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge