Monthly Check up

Macam biasa rutin buat mak yong..sepatotnya check up sebulan sekali..
Tapi since hb aku turun mencanak baru ni..so kene repeat datang lagi 2 minggu..so arini berteleku la aku di klinik ni lagi

Hajatnya nak sampai awal..kalau bole nak dapat no 1..sekali nan hado..jalan dari rumah mak aku memang agak sesak time nak gi keje..so sampai klinik 7.50..tengok macam tak de orang pon..rupenya dah no 8..ok la dapat gak no sa…first time ni..buat kawan aku si sebi tak dapat la nak lawan mu dapat no 1 or no 2..huhu

Dapat no je tros check up..awal eh nurse buat keje..tak pukul 8 lagi dah menjalankan tugas..macam biasa rutin cek pregnant..first timbang berat..tekanan darah..urin test dan cek kesihatan(nurse soal siasat dan dengar degup jantong baby)

Alhamdulillah berat aku makin naik..eh cepat pulak naik bulan pose ni..makan banyak sangat kah aku?ahaha buat-buat tak perasan.. 2minggu lepas 56kg..arini 57.5kg!

Banyak tu naik…nanti dah 9 bulan bape la berat aku ni agaknya..dulu sebok berat turun la..tak cukup berat la..bila dah naik mencanak-canak ko..ahaha masa ni terasa takuit je nak tengok jarung penimbang!

Sudah sume dalam pukul 8.45pagi…pergh first time ni abes awal..selama ni selagi tak pukul 11lebih memang tak sah la..maybe sebab orang tak sesak sangat arini..macam ramai datang nak cek baby je..pastu aku datang awal dari biasa kot..selama ni pukul 8 baru terpacak kat klinik..huhu

Next appointment adalah 29.08.2011..alahai sehari sebelum raya ko..nak masuk bandar ni adalah sangat jem wooo..aku dah cuti kot start hari Ahad tu..

Tapi best gak suasana klinik time pose ni…tadi pon baru 16 Ramadhan lagu raya tak henti berkumandang di radio (nurse pasang radio sinar kot..ada suara Halim Othman..tahla lama da tak layan radio ni)

Macam mana la keadaan nya sehari sebelum raya tu eh?orang lain duk sebok buat persiapan last untuk raya..aku sebok nak cek perot..mesti sayu je duk klinik..ahaha tetibe!

Macam la aku duk di perantauan..gedik noks!padahal nurse yang still keje tu lagi kesian kan?so tak bole nak merungut la…aku ni pas abes check up bole gi shopping!ahaha berangan je lebih..takpe kata berangan tu free:p

Nota kaki:takde cek hb pon..tapi kenapa perlu datang jugak eh?cek hb adalah 4minggu sekali…aku pon tak faham..takpe bole balun bayam banyak-banyak lagi…aku makan sayur tu…tak terharu ke?ahaha

– Posted using BlogPress from my iPad 2.

Location:Klinik Air Jernih

17 total views, 1 views today

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge