Melayan Mata Dan Tekak di Pagi Buta

Jarum jam dah pukul 2.48pagi..aku masih tak leh lelap kan mata..takpe prektis jaga baby nanti…ahaha konon!

Aku dah tertido awal tadi..kul 9 lebih mata dah layu..bangon-bangon dah pukul 1.30..tengok lampu..kipas dan tv kat ouar masih ber’nyawa’..then kejutkan suami suh tutup..nak tutup sendiri takuit…dasar penakot kot…ahaha

Hidung aku makin kembang…ni kes nak susah nak bernafas sekarang setiap kali pas makan..hoho

Teros mata tak leh lelap..peyot lak berkeroncong mintak di isi..selama ni kalau terjaga dan lapar..aku buat tak tao je…dasar ‘rajen’ kan…tapi arini saje nk melayan tekak ni..teringat nasi goreng dinner tadi..ade lak bilis goreng rangup krup krap krup krap kan..teros rasa tak keruan

Kejutkan suami dulu..ni sebenarnya lebih pada mencuba nasib..kalau dia tak bangon..maka tak makan la aku..cakap pada dia aku lapar nak makan nasi gorenb tadi..teros dia cakap jom!

Aku ape lagi..suke la di dalam hati…tetibe kan..tengok kat meja makan..air blekaren yang aku buat dinner tadi dah dihurung semut…coooi la!rumah aku tengah menggila dengan semut hitam sekarang..pegi la mana-mana penuh dengan lautan semut..aku dukmsapu-sapu pon still banyak..suami cakap biar je dorang buat ‘highway’ dan berkampung kat rumah..nanti kita beli racun hapuskan semua sekali…ceeewah konon nak bagi semut tu penghormatan terakhir la…padahal malas nak beli racun semut..mana ade jual eh?

Eh tetibe citer pasal semut lak..ok dah abes melantak nasi goreng..terasa nak makan dessert la…ahahaha gedik di siteeeuuww..tengok roti ada atas meja..cun!teros ambik aiskrim dalam peti..taruk atas itu roti..jadi la roti aiskrim…sedap wa cakap lu..letak lak aiskrim secara melimpah ruah..makan lak dengan cara penuh nikmat..ibarat takde hari esok lagi untuk makan…ahaha tak perlu la korang bayangkan..gini la peel mak yong..penuh dengan kejutan okay

Gini la rupe mak yong makan sekarang

Dah makan sume ajak suami masuk bilik balik..owh tadi dia hanya terbaring kaku atas toto depan tv..tak kesah la dia tak sedar janji dia ade kat sebelah aku..hoho sian dia..bangon dan jalan terhoyong hayang masuk bilik..olololo sangat shomel..kah kah lah…tah sedar ke idok aku mintak teman makan ni..

Suke tengok gambar ni..tiga-tiga boolat..motif??tu bukan baby aku ye..anak sepupu kita orang…so da bole bajet keboooltaan baby kami nanti kot

Kesimpulannya sekarang..aku tak bole tido..perot penuh sangat..alahai..ni yang malas nak melayan tekak lewat malam ni..eh awal pagi kot…tak layan kan duk berkeriuk keriak..aish..tapi kan yang bestnye baby pon hepy..aktif je..shian dia selama ni lapar pon omak eh tak layan…ahaha

Tengok la lepas ni macam mane..kalau lapar aku nak makan buah je kot..tak larat ah nak makan berat lagi…susah nau nak tido…ape pon tak bole…ape pon tak bole..aku keje maaa esok..baju suami pon tak iron lagk ni..nak irpn sekaeang sangat la ‘rajen’ huhu..

Ok selamat malam/pagi buta semua…baby dah tido..baby tua lagi la dah tak sedar diri…mak baby pon rasa nak tido jugak la..tido sambil berdiri okay kot…ahaha

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.
Location:Jalan Haji Abdul Rahman Limbong,Kuala Terengganu,Malaysia

23 total views, 1 views today

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge