Mari Menjalankan Aktiviti Yang Sehat..hohoho

kemaen tajuk ko…sejak aku menyepikan diri dari dunia blog buat seketika…ahahaha banyak la ko punye seketika tu yani…aura malas tu xdapat dibendung meh..

asal balik keje..punye la berkobar-kobar nak update blog la malam ni..sudahnya blog ke mana..aku terbongkang atas katil..ehehe

meh nk citer sket “What I Did Last Wekend”

bunyi cam sket punye gempak la kan…ok la gempak la jugak..

sebab
aku jogging pagi jumaat baru ni
owh sememamngnya semangat jogging itu xpernah muncul dalam kamus hidup aku..aku rela beraerobik dan berjoget di depan tv….lagi best!

ini sume adalah kerana aku dipaksa secara hidup-hidup oleh omak sendiri..bole??ok la fine…omak aku sedang menjalani diet yang agak ketat…so aku selaku driver die kene la terlibat sama dalam segala aktiviti yang die buat..pasrah je la

seb baek la aku xterlibat sama dalam acara makan sup sayur…acara katakan tidak pada nasi…dan segala acara yang terlibat dengan diet itu la…

tp efeknye…aku kene belanja adik-adik aku lantaran omak xde mood nak masak…diet la..katekan..ahaha tapi mak aku betol-betol bersungguh kali ni…baru je seminggu dah turun 4KG ko…ooouchh!

dan die telah memasang cita-cita untuk memakai seluar ku!owh tidak…..*berangan je la omak eh..ahaha keji giler statement anak


ni gambar die yang latest..nant da kurus aku edit la buat ‘gambar sebelum dan selepas’…ahaha baek kan ini anak..at least ade effort die utk menyuport omak nya..*tapi kalau aku xletak gambar die pasni..faham-faham la ye…maknenya diet xmenjadi la tu…muahahaha

tu die punye semangat nak jogging..kejut aku seawal kul6…mak oooi aku g keje pon xbangon seawal ni tao…tsk tsk tsk..tapi aku pasrah!hohoho

kasut putih berseri dan bersinar tu baru beli…tidak lupe seluar dan t-shirt pon baru..aternye die pon xpenah bermimpi nak jogging selama ni…mane ade sume tu???

paling xtahan bawak air kat tangan..nampak nau ‘selalu’ jogging..wah pecah rahsia omak den=p

ni rupe jalan yang berjaya aku snap..sory la manyak kabur..aku gune fon sony saje..koser nak bawak camera bagai…ni pon tengah drive sempat aku ambik

lihatlah betapa gelapnya lagi dunia..alangkah syoknye dapat tido mase ni..ehehe ni pon mak aku tengah ‘bengkek’ sbb anak-anak teruna sekali ngan suami tercinta xnak ikot..malam sebelum kemaen dorang berjanji sumpah setia nk ikot…sudahnye esok sume membongkang…

mak aku ape lagi naek hot la..mulut die pok pek pok pek…so aku ni la selaku anak yang solehah menurut saje die…owh solehah nye aku…jogging bukak mata sebelah je…pakai kasut crocs siap!ahaha aku mane ade kasut sukan


hajatnya mao berjogging atas bukit itu…bukit besar..sape-sape yang xtao..bukit yang ade tulis “ALLAH PELIHARAKANLAH TERENGGANU” tapi HARAPAN lagi..ehehe

mak aku baru naek kaki bukit dah jalan secara mengundur..ahaha kesian kan kami dua beranak..sepanjang 25 tahun aku idup..ni baru 1st time jejak kaki ke situ..omak den lagi la….tu pon kami xberjaya meneruskan pendakian..

sudahnya di taman sebelah bank negara itu saje la tempat kami berjogging..bole la dari tidak kan..aku baru je pusing 2-3 kali dah pening..nampak sangat ‘selalu’ exercise’ !!
muka yang sangat penat owh!

tapi yang bestnye balik dori jogging aku teros bantai makan nasi minyak lauk ayam dan daging…pastu tambah sepinggan laksa..
owh sudah ku bilang..aku enggak mao diet!

mak aku langsung xtergugat dengan sume makanan ni…hilang lagi sorang geng makan aku =p

tapi lepas ni aku ade aktiviti yang lagi best menarik kebaboooooooooomm…nak tao pe die??tggguuuuuu

hint die…aktiviti membelai badan ape ek agak-agaknye??

3 total views, 1 views today

5 Comments

  1. ciare:ala..sedihnye..xde rezeki lagi la dear…nak buat cane..bukan tao pon u nk peknen kan..tp lepas ni avoid dulu sebarang keje2 lasak eh..org ckp nk peknen xleh lasak2..lupekan segala diet dan exercise yang nak di buat tu

    kak amy jom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge