Mari Bergotong dan Beroyong

acara wajib bila nak ade pape majlis kat rumah..biarpon tetamu tak kan la pegi cek setiap sudut rumah ko..tapi tetap jugak kene kemas..bagi rase semenggah sket nak buat majlis..tak gitu??

nak raya kene kemas rumah..nak kawen lagi semangat mencurah-curah untuk kemas rumah..setiap pelosok pon kene kemas!

wah itu sudah bagos…sket lagi nak patah je pinggang aku ni wook…part paling menyeksakan bila kene kemas ni

tak lain dan tak bukan adelah BUKU

tengok rupe rak pon dah macam scary movie kan?senget benget sket lagi nak sembah bumi

hasilnya ini buku yang bakal di buang…sayang bukan?api nak buat cane..simpan buat pekasam pon tak gune gak..akhirnya memakan diri

rak tu memang dah kene lupuskan teros nampak gayanya…tak pon potong-potong buat kayu api masak untuk kenduri nanti..bole??

ini baru satu rak..ade 2 rak lagi buku yang nak dilupuskan…tengok je rak dah terase penat..belom buat keje lagi..aish~~

mane tak banyaknye buku..aku 3 beradik beza setahun sorang okay..buku harus sume nak digunakan..kalau ko ade buku sejarah..2 orang lagi nak buku sejarah..dah jadi 3 buku rujukan untuk subjek sejarah saje

untuk bape subjek?ko darab la sendiri brp…ni pon dah ade bagi pada sape-sape yang nak..terase sayang nak buang..tapi nak buat pe lagi..adik aku yang 2 orang tu tak gune sume ni..dorang kan dah belaja dengan buku omputih..mane layan buku orang melayu ni=p

ini belom campur buku time unibesiti lagi yang aku sendiri pon tak tao mane aku campak!nampak sangat blaja dulu semata-mata nk lulus exam…well exam oriented kan~~

tengok kamus arab saje ade 5 bijik kat rumah aku..gune nye kejap je pon

last-last ini lah hasilnya..ehem ehem sory ye dafi…itu majalah MANGGA pon wajib dilupuskan!zaman jahiliyah dulu..mangga pon layan..ahaha

korang rase ape patot aku buat dengan buku-buku ni eh?buku agama aku mmg dah asingkan..maybe akan bakar..

ke ade cara yang lag berfaedah?bagi pada sesiapa ke?or bagi pada mane-mane sekolah ke?masalahnya dorang akan terima ke?

pls…give me an idea cayunk…*hihi dan-dan aku nak bersayang-sayang eh=p

ops!

ini gambar tuan tanah yang terlebih penat…comel kan?muahaha

akhir sekali kasi can la korang tengok gambar yang semenggah sket..

ba baiii~~

2 total views, 2 views today

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge