Maonye Aku Tak Demam

alkisahnye..mggu lepas aku g KL..so aku story la sekaligus..bab2 gambar kemudian aku masuk..sbb sume dlm camera abg aku..ehhehe tujuan pg KL mencari stok utk kedai mak aku dan mencari barang tunang utk anak kwn mak aku

14/05/09 – Khamis
abes keje..sampai rumah pukul6 mcm tu..aku kemas2 baju..siap2 mandi..

pas solat magrib aku pon teros pg rumah kawan mak.die duk kt area batu buruk..ambik kwn mak+anak dara die..teros shoot ke kerteh..ambik abg aku lak..then teruskan perjalanan ke kemaman..tdo rumah kwn mak..die ade rumah kt kemaman jugak

mlm tu ktorg makan steamboat dekat kul11 mcm tu..bayangkanlah dari pas keje perot aku da menggelupur saket..kul11 mlm baru dpt mkn!aku mkn dgn lahap sekali..even perot da msk angin

15/05/09 – Jumaat
bangon awal2..dlm kul8 mcm tu..teros gerak..bfast kt bandar kemaman..teros drive pg KL..
sampai kt KL dalam kul12 mcm tu..yang best nye ms kt hwya Karak ade speed trap..aku tgk polis sebok tahan kete bmw,merc,naza..dlm hati selawat byk2 jgn la kene tahan..sekali kn tahan da….hampa!sbb aku bwk toyota wish!cet sgt anoyying la polis2 ni

korang bayangkanla..da bwk abes slow..ms kene tahan pd kelajuan 110km/j..mcm tu baek bwk kancil=( yang lagi best kete myvi..wira..kancil yang berdesup potong aku langsung xtahan..sbb???korang fikir la sendiri

setel bhgn saman..kul12 try check in hotel..sepatutnye kul2 baru bole msk..tp nk cuba nasib.sekali bilik y ktorg nk duk tu da bole masuk..rezeki..ktorg bermalam kt Noble Hotel..between gulatis dan semua house tu..ktorg duk family suite..ade 1katil king 1katil queen..muat2 5 org..

aku tdo nagn abg+mak..katil satu lagi kwn mak ngan anak die

masuk bilik+angkut barang sume..teros pg Jackel..cari baju tunang..baju utk kwn mak..kaen utk butik mak…lunch pon depan Jackel tu je..kul6 mcm tu baru kelua dr kedai..penat tok sah ckp..tu pon balik awal sbb nk g Chow Kit sekali xjadi..sbb kedai tu tutup kul 6.30

lepak hotel je..mlm sambung lagi pg Sogo..mak aku bkenan satu handbag SACH..harga pon bole tahan..aku pon ckp ambik la..hadiah sempena hari ibu..tp kongsi sesama adik beradik ngan ayah la..agak mahal la bagi aku..tgh2 bulan ni mane nak cekau duet..hehehhe xpe la yang penting mak berpuas hati.gambar nant aku tunjuk..kalau korang nk tao ape beza SACH dan SACHA..barang2 tu dr company y sama..tp SACH adalah dari kulit..SACHA lak bukan kulit..aku dulu pon konfius ape bezanya..so tnye salesgirl tu..

pastu jalan2 sekitar jalan TAR..kedai da byk tutup..tp…mak aku tetap menyempat je sambar kaen utk kedai die..hehehehe

lapanye time tu..nk pg food court da tutup..nk drive cari kedai mkn mmg da lemau da..so balik hotel mkn lemang n rendang beli kt hentian gombak siang td..mkn kerepek pisang sambil tgk madagascar kt laptop abg aku..then teros kroh..kroh..

pjg la pulak..sambung ke entry seterusnya wokeh

~daa

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. oo…N pon kdg2 cnfius sach gn sacha…

  2. oneyani says:

    so secara xlangsung akak da membantu N la ni kn?sepuluh percent utk penasihat ye=p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge