Mampu Kah Aku??

bila tgk gambar orang tunang..gambar orang kawen..preparation segala…dalam ati aku selalu terdetik…
mampu kah aku merasa bahagia itu??

mampu ke aku terasa excited untuk melalui sume itu…dulu mungkin yaa….aku tersangat excited…hepy…tp bila ‘sesuatu’ terjadi…

hati aku makin tawar..fobia…aku jadi lemah…

aku takot nak lalui sume itu sekali lagi…aku bimbang akan mengecewakan hati seseorang lagi…benda yang paling aku xnak…

even aku dapat membahagiakan orang laen..tp mampu ke aku tersenyum puas di atas kesedihan ‘dia’

ye..nampak aku ok..nampak aku kuat..aku kuat!tp bile tgk kebahagiaan org laen..semangat aku jadi down..

cane nak mengatasi sume tu??

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. ciare (^_^)v says:

    dearest yanie.terasa sayu baca entri pendek tp padat ni.erm xdpt bayangkanlah berada di tempat yani.ape pon, i'm sure you are a strong person.kalo tak, Dia takkan bagi ujian INI….sabar yer darling

  2. Meen Eunos says:

    jangan la fikir.
    cube sibokkan diri
    dengan bende lain.
    nanti ok la.

    =)

  3. kdn says:

    berdoa la kamu jika kamu berasa begitu…insyaallah sidia akan gumbira melihat dirimu bahagia..masing2 ada jodoh masing2…

  4. k.yani mst ade big prob y k.yani pendam kn…y dun u share wit us..wat privte n3 ke..at least release sket k.yani..

  5. Yani.. banyk bersabar.. setiap manusia kena lalui benda2 mcm ni. Soal mampu atau tidak.. soal kedua.. yg penting cara kita berhadapan dengan semua situasi. Mmg nampak berat kalau dlm soal berumahtangga. Tapi jangan ingat dugaan hanya datang bile dah kawen je.. even kalau kite tgh couple pun.. dugaan datang bertubi tubi.. yani pun dah rase kan?.. tapi yani bole tempuhi kan? walaupun berat.. akak tau.. mmg susah.. tapi dalam hal mcm ni.. kite kena berani hadapai segalanya. Akak sendiri x menyangka..kdg2 ade situasi yg jadi yg buat akak terpikir pikir.. x sangka bile dah kawen lain plak masalahnya.. tunang dulu lain.. couple dulu lain.. mmg semua org akan rase yg sama..

    yang penting yani kena sabar ok.. and u must be strong!

  6. oneyani says:

    ciare:thanx..moga yani dpt merasa kebahagiaan seperti cia n MK..amin

    meen:xde la fikir sgt..tp sesekali teringat memang pedih la

    kdn:thanx=)insyaallah akan temui kebahgiaan itu suatu hari nant

    N:akak akan buat entry pasal ni..tgh kumpul bahan sket..ehehe

    zai:thanx akak…terasa sgt nasihat dr seorang kakak…syg akak!

  7. Meen Eunos says:

    Biase la tu.
    Itukan sebahagian
    dari perjalanan hidop.
    Tak semuanye indah.
    Tak semuanye manis.
    Mesti ade terselit pahit.
    dan kite haros telan.
    Dok gitu ko?
    cewaah.
    macam Dr Love plak.

  8. oneyani says:

    ala xpe..sesekali berlagak jd doktor cinta..xda hal punye…ehehe

  9. Along25 says:

    Kamu mampu 🙂 beleive me!

  10. oneyani says:

    thanx along..i will..tu pon bantuan rakan sekeliling

  11. Are'Ja_(",) says:

    salam,
    yanie…camni lah…aku suggest…aku pun macam mu jugak..ape yg mu rase sama macam aku rase skrg…
    so ape lagi…sibukkan diri..macam ape yg kita buat skrg..mengajar tusyen, bisness dan kerja..tapi igt, jgn lupa Allah Taala…Rezeki & Takdir hanya dtg dariNYA..
    Insyaallah..tabahkan hati 🙂

  12. jgn la sedih2….always remember jodoh pertemuan ditangan allah s.w.t, insyaallah bile tiba masanye semuanye akan berjalan lancar yani…okeh….,

  13. Framestone says:

    bro pun terase same gak….

    nie pun tgh kumpul duit nie..cdg xnk wat pinjaman or ape2… pe2 pun xnk bazirkan pada sesuatu yg tidak penting huhuhu

    nie bro nk mintak tolong nie..leh x???

    bro tgh mencari respondent untuk paper teman.. klu leh nk dari org yg berkerje…. jika sudi leh klik link nie http://www.broframestone.com/thesis-question/ dh jawab just klik button submit

  14. salam….. same seperti yang aku rase… bagai semalam berlaku segalanya itu.. tp sampai bile..? aku pun selalu tertanye²….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge