Mampu Kah Aku??

bila tgk gambar orang tunang..gambar orang kawen..preparation segala…dalam ati aku selalu terdetik…
mampu kah aku merasa bahagia itu??

mampu ke aku terasa excited untuk melalui sume itu…dulu mungkin yaa….aku tersangat excited…hepy…tp bila ‘sesuatu’ terjadi…

hati aku makin tawar..fobia…aku jadi lemah…

aku takot nak lalui sume itu sekali lagi…aku bimbang akan mengecewakan hati seseorang lagi…benda yang paling aku xnak…

even aku dapat membahagiakan orang laen..tp mampu ke aku tersenyum puas di atas kesedihan ‘dia’

ye..nampak aku ok..nampak aku kuat..aku kuat!tp bile tgk kebahagiaan org laen..semangat aku jadi down..

cane nak mengatasi sume tu??

2 total views, 1 views today

14 Comments

  1. Yani.. banyk bersabar.. setiap manusia kena lalui benda2 mcm ni. Soal mampu atau tidak.. soal kedua.. yg penting cara kita berhadapan dengan semua situasi. Mmg nampak berat kalau dlm soal berumahtangga. Tapi jangan ingat dugaan hanya datang bile dah kawen je.. even kalau kite tgh couple pun.. dugaan datang bertubi tubi.. yani pun dah rase kan?.. tapi yani bole tempuhi kan? walaupun berat.. akak tau.. mmg susah.. tapi dalam hal mcm ni.. kite kena berani hadapai segalanya. Akak sendiri x menyangka..kdg2 ade situasi yg jadi yg buat akak terpikir pikir.. x sangka bile dah kawen lain plak masalahnya.. tunang dulu lain.. couple dulu lain.. mmg semua org akan rase yg sama..

    yang penting yani kena sabar ok.. and u must be strong!

  2. ciare:thanx..moga yani dpt merasa kebahagiaan seperti cia n MK..amin

    meen:xde la fikir sgt..tp sesekali teringat memang pedih la

    kdn:thanx=)insyaallah akan temui kebahgiaan itu suatu hari nant

    N:akak akan buat entry pasal ni..tgh kumpul bahan sket..ehehe

    zai:thanx akak…terasa sgt nasihat dr seorang kakak…syg akak!

  3. salam,
    yanie…camni lah…aku suggest…aku pun macam mu jugak..ape yg mu rase sama macam aku rase skrg…
    so ape lagi…sibukkan diri..macam ape yg kita buat skrg..mengajar tusyen, bisness dan kerja..tapi igt, jgn lupa Allah Taala…Rezeki & Takdir hanya dtg dariNYA..
    Insyaallah..tabahkan hati 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge