Majlis Berbuka-buka

hm…korang jangan pelik lak..ni bukan entry bulan pose dedulu…tp entry berkaitan ngan pose..dan jugak merujuk kepada nama folder yang diberikan..uhuhu

sebut pasal pose…kaum hawa xterlepas ler untuk qada’ pose kan..kecuali mereka y pregnant dan ade mslh tertentu..xpon belom baligh lagi…

ni da masuk bulan muharram..sket lagi nk masuk bulan safar..so sape-sape yang belom ganti lagi..cepat2 la bertindak..peringatan buat aku jugak ni…ehehe

lagipon ganti pose awal-awal ni untung..waktu berbuka awal lagi..kalau kt trg dalam kul6.55 mcm tu dah berbuka..tp skrg da kul7.10..lagi lambat korang ganti..lagi lewat la waktu berbuka ehehhee

dulu aku rajen sket sebab ganti time syawal…konon2 sekali ngan pose sunat 6…sekali ustad cakap xbole da…ade orang cakap bole sekali harung…baek ambik yang xbole…so semangat da xde di situ..di samping napsu nak melantak pada bulan syawal adalah xdapat dikawal

tp bukan salah aku ye..korang la beria sgt buat majlis hari raya sana sini…kang aku xpg xabes lak makanan…ahahha agak keji la kan alasan itu=p

skrg aku ambik hari isnin ngan khamis utk qada’ pose itu…banyak wooo…org subur la katakan..ahahaha subur ke??stop it yani!

macam yang aku penah citer sebelum ni..setiap kali pose napsu makan aku adalah xsegairah waktu aku xpose..pelik kan?

orang laen kalau pose bukan maen beria nak makan itu ini..tp aku lak so so aje..asal mkanan tu dapat kenyangkan perot aku dah cukup…entahla aku xselera sgt..xtao la knp..minum po takat air masak da lepas..ni terapi terbaek untuk aku diet kan?

tp xde la gigih benor aku nk berpose je sepanjang tahun…kang melidi lak body aku..orang laen lak xde napsu nak tgk…sape yang susah??ahahha budus!

tapi yang aku hepy sket..aku dapat berbuka dengan ‘sumone’..die siap teman aku pose…aku xpaksa eh…die dgn rela hati nk pose..dengan niat nk berbuka bersama..aku cam susah sket..tao je la duk ngan mak pak..mane bole sesuke ati balik lewat malam

so gagahkan diri untuk mintak kebenaran ngan mam besar kat rumah..sekali lepas daaaa…yahuuuuuu…dah 2 kali berbuka bersama..ditempat yang sama Paradise Deluxe..sape2 orang trg tao la kot tempat ni

1st time dulu makan nasi putih bersama lauk-lauk..yang akhirnya kami yang kelaut..kenyang xhengat…aahhaha

2nd time oder masakan panas-panas…

untuk aku nasi goreng cendawan…sluurrrrpp!


nasi goreng paradise ketam untuk die..

side dishes ketam goreng spicy..side dishes katenye…

yang bestnye aku tukang makan je..die tukang pecahkan kulit yang keras itu..kalau aku kene buat sendiri…koser aku nk makan..aku adalah sgt malas nak mkn ketam…sebabkan kulit yang keras itu..xluke tangan ..luke lidah aku…sudahnye..bo layan la ko ketam…

teh tarik paradise..dah mcm teh 3 layer..tp yang ni 2 layer je…xkaw sgt ler..so so je…masih mengidam untuk minum di teh tarik palace..zue bile nak belanje akak hah??

nampaknye aku masih mampu bertahan untuk pantang ais…yehaaaa!!kalau teringin sgt ambik cold drink without ice…ehehehe tp skrg napsu nak minum ais pon da xsegairah dulu..

tersenyum di sisi air dan ketam..bole gitu?

muke orang pose…letih je..tp bab bergambar aku mampu lagi untuk senyum=)

aaaiii lambatnye lagi berbuke eh..pose trademark aku..MUNCONG lerrr..sebenarnye bukan pose la..lebih kepada habit aku kot..sape-sape yang kenal aku pon dah sebati ngan mulut aku yang gitu..xleh dikawal lagi dah…ahahhaha

sket lagi tinggal yani…cayokkkk…cayookkk!

selamat berpuase dan selamat berbuka pada sume..

bismillah….

nota kaki:paradise deluxe special dengan masakan ketam 50 rasa…banyak wooo 50 masakan..meh try meh

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. sWeEtDaRLinG says:

    kejaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!! gambar makanan sungguh menarik, sib baik hb baru call suh pi umah MIL lunch ni, ada nasi ayam.. [nasi???]

  2. oneyani says:

    ahahha lepas ni byk lagi entry mkanan akan menyusul=p

    aik kate diet..xpe mkn nasi 2 sudu je…ahahha bole ke??2 sudu katenye!

  3. Meen Eunos says:

    sedak ye makang.
    hoho~

    Selamat Qadar Puase yek.
    =)

  4. Anonymous says:

    isumade- wah…makan ngan sape nie.. ke makang ngan kawang aku hok pose aritu…wink..wink…

  5. Piee says:

    ai..ai… berbuka dgn siapekah itew??? hmms… kite punye trip berbuka bile plak?? wakkakaa

  6. terliur lak nengok ketam2 tuh….slurppp…
    kat mana restorannye yani?

  7. oneyani says:

    piee:dgn sape lagi..dgn si dia la..huhu

    nadia:kat paradise deluxe dear

  8. Maswani says:

    perh..sgt mables itu menu.. mesti sedap gilerz tu kan..huhu..sgt jeles tgoknya..

  9. Are'Ja_(",) says:

    wawaaa yanie…special tu kat deluxe paradise…
    🙂

  10. Piee says:

    hadow…. si dia tow…huhuhuh…. doh mari ahh kite buke pose eteep dua…

  11. zue says:

    kak yani mai kl dulu pastu confirm zue bawak g teh tarik place..cepat2 dah simpan duit dah ni nak bawak kak yani g ctu hehe bytheway ketam itu amat menyelerakan..cis!mau balik ni zue mintak en.zas bawak g carik ketam hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge