Lain yang Dirancang Lain Yang Menjadi

amaran:ini adalah update secara pantas..cepat dan padat

sempena cuti tahun baru cino…aku dah siapkan list mane nak pegi..ape nak buat..itu ini semua

Khamis
1) plan nak pegi kenduri adik Gie (ofismet)… ==>GAGAL
sebab family aku datang rumah..so aku prepare masak sket..
2)jiran sebelah jemput kenduri kesyukuran ==>BERJAYA
sempena meraikan kami pengantin baru…gile terharu dan gile jug
ak kalau aku tak pegi..dah la sebelah rumah je..huhu..ini memang tak plan..tetibe je dia ajak
Jumaat
1)plan nak pegi kenduri Siti Fatimah dan jiran kat Seb Takir ==>BERJAYA dan GAGAL
nak gi rumah siti kul12 ..tapi sampai kul 3..aku lapo!!makan secara banyak2…then sempat tengok siti sanding..so berbaloi

::see..time ni aku tengah makan dengan rakus..sekali baru dorang bersanding..so ambik gambar dari kemah je la kekdahnye::

::bersama siti..pengantin baru..ramai orang kate aku dah gemok..hihi::
::kami adalah rumet masa form 3..Ct bersama Marina yang sarat mengandung 8 bulan..sanggup datang dari Pahang tu::
::geng-geng bas sekolah yang masih bujang..dari kiri Fiza..Lia..pengantin..aku (yang gemok) dan zila::
nak gi rumah jiran cancel means GAGAL la tu kan
2)pegi rumah my kazen..tengok baby die buat kali ke-dua…DANIAL…my mum tak tengok lagi..owh dah bertambah berat badan..aritu aku tengok masa dalam pantang..sekarang da 3 bulan dah 6 Kg budak ni..semangat betol

::tengok pipi budak ni..semangat betol..Danial lahir time aku kawen..selag 2-3 hari kot lepas aku kawen::
BERJAYA visit baby
3) geng aku..Wadi, Afzan dan Sober kata nak mai rumah..aku dah buat spageti untuk korang ler…sekali asap kete pon tak kelihatan… ==>GAGAL
SABTU
1) plan nak pegi kenduri Amir di PAKA…Fifi di Losong..Shahrul di Seberang Takir..dan sape lagi tah kawan aku ==>rasa macam GAGAL je
macam mane nak berjaya kalau asben aku still tido!!!sekarang dah pukul 11 pagi…nak pegi Paka tu bukan dekat tsk tsk
sory Amir…aku nak sangat pegi…tak kan aku nk tinggal asben aku sorang kat rumoh kot…kang kate durhaka pulok..
die demam….den nak buek cano??
oleh itu jaga la kesihatan diri
sekian dari aku yang STREEEEEEEEEESSS!!

nota kaki:ini baru berdua..dah banyak plan gagal..nanti kalau dah bertiga..berempat berlima…haru biru…aku sangat tak sedap hati bila tak dapat nak gi kenduri kawan-kawan..lagi-lagi mereka yang datang kenduri aku.tsk tsk tsk

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. sw33tdarling says:

    kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan… hehehehe

  2. FarHa says:

    Hahha padan suke sokmo bc yani punye post adeh laaa..

    Kita hanya merancang Allah yg tentukan..

    Ha bercuti 2 minggu memang tak rancang per2, suke wat planning on the spot haha, tu yg byk tempt g, kalo rancang hampehh tak jalan~hehe

    yani gemok ke?? Ha tgk ok je, ha nih sungguh waaaa, tak tahu gane nak kuruss hukhuk

  3. pRincESs_N says:

    hohhoo….bdua pon da bz ekk..blom b3..b4…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge