Kumpul Point Kad Kredit Serendah RM38 Di Sini!

 

Suka Shopping Dan Kumpul Point Kad Kredit Atau Debit?

Bersama Oneyani.com anda boleh membeli-belah supplement kegemaran anda secara Online disamping dapat kumpul point untuk Kad Kredit Anda. Setiap Transaksi melalui link atau pautan yang telah disertakan di dalam setiap post adalah Sangat Selamat kerana dipantau sepenuhnya oleh pihak Shaklee. Sistem Pembelian Online ini dinamakan E-Sell.

Manakala, setiap satu point Kad Kredit atau Debit kebiasaannya mewakili setiap transaksi RM1. Bagaimanapun, ia masih tertakluk kepada setiap Bank dan Jenis Kad yang anda gunakan untuk menentukan pengiraan Point. Ada sesetengah Kad, contohnya Kad Kredit Maybank Platinum ada Cash Back setiap pembelian pada hari Jumaat dan dapat point berganda mengikut promosi Bulanan.

 

Gambar A: Pembelian Secara Online yang disediakan oleh Shaklee dinamakan E-Sell.

 

Dimana nak Tebus (Redeem) Point?

Kebiasaan Kedai Kegemaran Yani untuk Tebus Point Kad Kredit atau Debit adalah di Seng Heng. Maklumlah di Kuala Terengganu agak terbatas kedai-kedai yang best-best. Tapi sangat teruja bila kami dapat tahu Seng Heng cawangan Kuala Terengganu menyediakan perkhidmatan menebus Point Kad Kredit atau Debit untuk sebarang pembelian barang-barang elektrik dan elektronik. Pernah Yani belikan Arwah Abah Smartphone Sony yang berharga RM1 000 hanya dengan pembayaran melalui Point Sahaja. No Cash No Worries! Asalkan Point belambak!

 

 Gambar B: Contoh Barangan Elektrik yang boleh diredeem di Seng Heng.

Kalau tak silap Yani, di Giant boleh buat pembelian melalui Point Kad Kredit atau Debit bagi Bank CIMB sahaja. Tapi sayangnya Yani takde Kad Kredit atau Debit CIMB Bank. Mesti bestkan? Ambik barang-barang dapur penuh troli lepas tu guna point je bayar. Terasa sangat Berbaloi disitu.

Gambar C: Bank CIMB bayaran melalui Point.

 

Gambar D: Bank Maybank Promosi Point Berganda.

Cara lain redeem point adalah melalui website Bank masing-masing. Kadang-kadang ada promosi dari segi point la. Promosi lain biasanya boleh gabungkan point dan tambah sedikit Wang Tunai untuk dapatkan barang idaman anda.

BACA JUGA:  Shopping Barang Dapor

Apa tunggu lagi?   Jom! Shopping bersama Oneyani.com!

2 Cara Mudah dapatkan Point Kad Kredit bersama Oneyani.com

 

1) Pilih Sendiri dari Senarai Penuh Produk.

Anda boleh terus ke pautan Senarai Penuh Produk,

atau rujuk Gambar 1 dimana Yani telah sediakan Pautan Senarai Penuh Produk untuk Mulakan Pembelian Online Anda.

 

Gambar 1: Lokasi Pautan Untuk Senarai Penuh Produk. (klik gambar untuk lebih jelas)
Apabila anda klik sahaja link tersebut, Anda akan diteruskan ke pautan website Shaklee Malaysia yang selamat untuk proses tempahan dan bayaran yang sangat mudah.
 Gambar 2: Halaman Pertama Pembelian Online.
Halaman Pertama adalah berkenaan Terma dan Syarat sebelum pilihan produk dibuat (rujuk Gambar 2). Di Halaman ini anda hanya perlu klik butang Agree setelah meneliti setiap Terma dan syarat yang dinyatakan, sebagai tanda setuju. Perkara yang ingin diberi perhatian didalam Terma dan Syarat ini adalah:
a) Perlu Diingatkan Nama dan Alamat adalah disemak betul semasa pembelian nanti.
b) Kos Pengendalian  akan dikenakan kepada Anda sebanyak RM10 untuk Semenanjung Malaysia dan RM20 Sabah dan Sarawak. TAPI Kos ini akan DITOLAK jika pembelian anda melebihi RM 800.
 
c) Anda diberi 48jam selepas menerima barang untuk membuat Sebarang Aduan jika barang yang diterima adalah berlainan dari yang ditempah melalui Online.
 
d) Jika Anda menerima barang yang rosak, 3 hari tempoh yang diberi untuk dikemukakan semula kepada pihak Shaklee Product di cawangan-cawangan berdekatan anda.
Seterusnya selepas klik Agree dan klik Next anda akan ke Halaman Senarai Penuh Produk untuk pilihan anda (rujuk Gambar 3). Senarai tersebut turut menyatakan Harga setiap produk, manakala Kuantiti Produk boleh diubah mengikut keinginan anda.

 

Gambar 3: Senarai Produk beserta Harga.

Selepas Anda memilih barang-barang yang ingin dibeli, Anda perlu  klik Checkout untuk teruskan ke Halaman Alamat & Nama untuk Lokasi Penghantaran (Rujuk Gambar 4).

BACA JUGA:  Perkara 5: Ikan Bakar & Nasi Lemak di Umbai, Melaka

 

 Gambar 4: Halaman Alamat & Nama.

Selepas semua maklumat diisi,  Anda boleh terus klik Continue untuk ke Halaman Pengesahan Pesanan (Rujuk Gambar 5). Mohon Tuan/Puan semak buat kali kedua bagi mengelakkan sebarang kesilapan berlaku. Untuk makluman, pihak Shaklee melantik syarikat Courier GDEX Express Sdn. Bhd. dan Natiowide Express Courier Services Sdn. Bhd. untuk kerja-kerja penghantaran barang secara terus kepada Anda.

 

Gambar 5: Halaman Pengesahan Pesanan.

Selepas semakan dibuat dihalaman Pengesahan Pesanan, Anda perlu klik Proceed For Payment untuk membuat pembayaran melalui Kad Kredit atau Kad Debit. Untuk makluman, anda perlu memastikan Kad Debit atau Kredit anda telah diset Had Pembelian mengikut kehendak anda terlebih dahulu di setiap Bank anda melalui mesin ATM bagi melancarkan proses pembayaran. Dihalaman Pembayaran (Rujuk Gambar 6), anda perlu kemukakan beberapa maklumat Kad yang diperlukan dan klik Confirm Payment jika telah sedia untuk pembayaran.

Gambar 6: Halaman Pembayaran.

Anda hanya beberapa langkah sahaja lagi untuk selesaikan transaksi pembelian. Selepas klik Confirm Payment, kebiasaannya anda akan melalui laman web dari pihak Bank yang tertera pada Kad anda untuk proses pengesahan melalui penghantaran PIN MSOS CODE ke telefon bimbit anda. Walaubagaimanapun, ada sesetengah Bank, selepas beberapa ketika transaksi anda terus Berjaya tanpa sebarang keperluan PIN dan sebagainya.

Selepas Pembayaran BERJAYA dibuat, email Pengesahan Pembelian atau Invois akan dihantar ke e-mail anda sebagaimana e-mail yang anda isi di Halaman Alamat & Nama (Rujuk Gambar 4).


Tahniah transaksi anda telah BERJAYA!

2) Klik pada Pautan (link) mengikut post.

Setiap Post di Blog Oneyani.com, Yani telah  sertakan Pautan atau link ke Halaman E-sell untuk Pembelian Online. Contohnya di post berkenaan Soya Penyebab Kanser, Tonik Ajaib, dan banyak lagi Post-post yang telah Yani sertakan pautan untuk memudahkan anda merasai kesan yang sama sebagaimana yang Yani telah alami. Contoh lokasi pautan tersebut adalah sebagaimana Gambar 7, 8 dan 9.

BACA JUGA:  1 Jam Ke Kampung Baong, Seronok!

 

Tonik Ajaib
 Gambar 7: Lokasi Pautan (link) di Post Tonik Ajaib.
Soya Penyebab Kanser
 Gambar 8: Lokasi Pautan (link) di Post Soya Penyebab Kanser.
3 Langkah Mealshake Sedap
Gambar 9: Lokasi Pautan (link) di Post 3 Langkah Mealshake Sedap.

Selepas sahaja anda klik dipautan yang disediakan. Sila rujuk kembali Gambar 2 untuk rujukan kerana proses dan prosedurnya adalah sama, hanya perubahan pada Senarai Produk sahaja yang berlainan. Senarai Produk yang akan tersenarai adalah sebagaimana cadangan di setiap Post.

Semoga Membantu! Dan mendapat Kesihatan yang Baik Sepanjang Zaman!

 

Selamat berShopping di Oneyani.com & Enjoy!

Master Wan Muliani
019-934 7686
FB: www.facebook.com/oneyani 
Email: wan_muliani@yahoo.com
Founder YMS Empire Sdn. Bhd.
Master 8 Bulan.

One
of the main problems with genetic engineering is that the process of
inserting genes into the DNA of a food plant is random; scientists have
no idea where the genes go. This can disrupt the functioning of other
genes and create novel proteins that have never been in the food supply
and could create toxins and allergens in foods. – See more at:
http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php#sthash.U4zehX0Z.dpuf
One
of the main problems with genetic engineering is that the process of
inserting genes into the DNA of a food plant is random; scientists have
no idea where the genes go. This can disrupt the functioning of other
genes and create novel proteins that have never been in the food supply
and could create toxins and allergens in foods. – See more at:
http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php#sthash.U4zehX0Z.dpuf

One
of the main problems with genetic engineering is that the process of
inserting genes into the DNA of a food plant is random; scientists have
no idea where the genes go. This can disrupt the functioning of other
genes and create novel proteins that have never been in the food supply
and could create toxins and allergens in foods. – See more at:
http://www.non-gmoreport.com/whatisnon-gmo.php#sthash.U4zehX0Z.dpuf

 574 total views,  2 views today

5 Comments

  1. Pingback: Dugaan Pesakit Kencing Manis dan Darah Tinggi Mengerjakan Umrah Di Awal bulan 12. - wanmuliani.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge