Konsep “Diet Salah”

Konsep “Diet Salah”

Ramai orang ingat cara nak kurus adalah dengan diet. Diet ini maksudnya
sanggup berlapar tak nak makan dan tak nak makan nasi. Sebenarnya konsep
kurus ni adalah SANGAT SALAH. Cara ini sebenarnya akan buat anda rasa
nak makan yang membuak-buak dan ianya tak baik untuk kesihatan. And end up anda still kat berat yang sama dan tahap kesihatan anda tak baik, selalu tak sihat, letih dan mengantuk.

Tau tak anda pemakanan dan diet yang baik adalah dengan mengambil
sarapan, makan tengahari dan makan malam secara tetap tanpa perlu skip
satu meal pon?


Anda sebenarnya boleh makan apa saja yang anda suke tanpa perlu rasa
lapar dan bersalah, dalam masa yang sama anda masih lagi dalam proses
untuk menguruskan badan.
Kan?

*****

Baca Selanjutnya Di Sini

*****

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. Fifi Fizah says:

    hehehe.. bese cm tu la mind kte kn..asal nk diet, mesti x nk mkn..

    1. Muliani says:

      Kannn… yang biasa akan jadi terbiasa… projekseksi akan bantu biasakan yang luarbiasa…

  2. paridah says:

    assalam…makan berperaturan n ikut keperluan tubuh yg penting tu…

    1. Muliani says:

      Sangat Betul! Sep Sket!

  3. Mizz Aiza says:

    betul tu, nak diet kena makan secara seimbang.. bukannya menghindari sesetengah kumpulan makanan seperti karbohidrat secara drastik.. apa yang penting makan semua kumpulan zat makanan, namun perlu hadkan pengambilannya..

    1. Muliani says:

      Sis Aiza dah boleh jadi Coach SEKSI ni… Jom!

  4. Ramai yang masih salah faham tentang konsep diet nie..

    1. Muliani says:

      Jom sama-sama perbetulkan yang salah….

  5. Diet .. ooo diet .Memang penting diet yang betul untuk mereka yang menjaga kesihatan

    1. Muliani says:

      cuma bila kata diet ialah jangan makan nasi…itu salah….

  6. ngeh2.. betoi2 kena setkan balik cara yang betoi..

    1. Muliani says:

      kannn…. Jom bersama #projekseksi kita bantu mereka perbetul diet…

  7. eeh CT datang bertandang.. memfolow folow =)

    1. Muliani says:

      i folow uuuu…. :>)

  8. Selalu salah dalam diet menyebabkan badan tak kurus2… hehe.. itu lah sy…
    kena faham lebih utk diet..:)

    1. Muliani says:

      Jom Sertai SEKSI, kita sama-sama kurus secara berjemaah…

  9. Teruja nampak perkataan diet… my aim.. my target.. tapi…….

    1. Muliani says:

      tapinye boleh dibantu bersama #projekseksi… Jom! Sertai Seksi…

  10. Aisy Nasiha says:

    Haha.. memang tahu ni.. tu yang selalu makan je 3 kali sehari. Tapi kalau berat mula naik n nak makan sambil diet tu mulala perut ni macam2.. mujurla setakat ni takdela berat sangat..

    1. Muliani says:

      (h) Good…
      pentingnya bila diri sendiri ada kesedaran untuk hari esok yg lebih baik..

  11. paridah says:

    ASSALAM…DH MKN MLM JGN SKIP PULA…

  12. Amanina Mads says:

    betul tu.. memang xboleh skip time makan

  13. Fidah Shah says:

    Pernah juga tak makan malam kerana nak kuruskan badan..rupanya cara itu tidak betul. Malah, akan makan lebih banyak jika terasa lapar

  14. kena faham btoi2kan.. hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge