Kenduri Dayah dan Indra

cuti sekolah dah tiba…otometik ramai la orang kawen kan..dah jadi trend gitu…asal cuti sekolah…kenduri kawen pon melambak..bak cendawan yang tumbuh lepas hujan gitu=p

dah kekdahnye masa tu je la orang senang nak bercuti..time anak-anak bercuti..sekali harung je la..sekarang pasangan bukan mcm dulu..dulu senang kawen dengan orang sebelah rumah..sebelah kampung…skrg ambik ko nu ha sorang utara sorang selatan!

seb baek aku dapat orang satu negeri..ops!
itu lambat lagi ye

13/3 baru-baru ni aku dapat 2 undangan kawen dari kawan zaman belajar kat UKM dulu…salah sorangnya si Dayah ni la..kawan satu course lagi..TR..Industrial Computing

punye la susah aku nak jumpe rumah dayah ni…dalam map ade landmark JPJ je…aku ingat JPJ kt Kuala Kubu Baru..rupenye JPJ Kalumpang..peringatan buat yang nak kawen lepas ni letak tanda tu kasi clear sket…ahaha

punye la aku duk pusing-pusing dalam kawasan perumahan dalam tu banyak gak la kawasan perumahan yang aku terjah..sume tak menunjukkan papan tanda Taman Rajawali..

adeh aku datang dari jauh tak kan nak balik dengan hampa je..GPS pon tak membantu…kecewa owh!last-last pegi kedai runcit tanye orang kat dalam kedai tu…sekali akak tu cakap

” ni kat Kalumpang..depan nun lagi ha”

punye la poyo aku bertolak dr KL pagi-pagi buta..konon nak jadi guest pertama yang rasmi makan *ingat makan je ko yani.. sekali..kul doblas lebih baru aku sampai..itu pon seb baek sampai..

puas hati dapat gak jumpe dayah..amboi selim nya ko…eh die memang dah selim sejak azali..makan la satu tong nasi minyak pon…mcm ni jugak badannya..aku gak yang makin kembang!=p

yang bestnye bile pg kenduri kawan-kawan adalah dapat jumpe kawan-kawan laen..kire sekali harung buat reunion skali la..save sket bajet ehehe

kat majlis tu aku dapat jumpe Yan
budak sekelas(TR) dan sehostel(kolej Ungku Omar) dengan aku sejak tahun 1 ni sampai tahun 3…memang tak penah berpisah la…aku tao ko minat kat aku kan yan??hua hua hua

dan jugak Shu

satu course dengan aku (FTSM) dan jugak segostel dengan aku (Kolej Ungku Omar)..pon dari tahun 1 membawa ke tahun 3..setia tuh!dorang berdua ni skrg buat master kt UTP..

Dayah pon buat master kt UKM..lepas ni terus buat PHD kat UK..aku??masih di kampung..huk aloh…bile ko nak berkembang yani weh..harapkan pipi je la yang kembang =p

nun menyorok kat celah kemah..si Zul dan kekasih gelapnya…pandai eh suruh mem die nyorok!aku dapat snap kaki je…ok la dari tak dapat langsung..tu la sape suruh korang tak nak datang..kang da terlepas..ehehe

nanti ade jodoh die kawen dapat la kite snap gambar pasangan die depan-depan..mase tu korang tengok la puas-puas no!

Zul ni skrg jadi cikgu kat Sabah nun…kira mcm agak bertuah la sebab dapat jumpe die…bukan senang die nak balik sini..

ni je kawan yang aku kenal..agak sadis la..tp aku tao korang tak datang sebab nak gi majlis belah Indra kat Bangi kan?kan?waaa saje buat aku jeles..aku dah susah nak jumpe korang…sampai ati tao

*korang tu merujuk pada budak kelas aku(TR) ye..kang ade lak yang melopong tanye sape?sape?ehehe

kalau dah mai majlis kawen tu..tak sah la kalau tak ambik gambo pelamin dan hantaran ek?apesal?

dah itu yang paling menarik kot…tak yah nak buat-buat tanye

ni pelamin dayah..simple but nice…kaler gold…

hantaran putih suci untuk Indra…cun cun!

pasangan pengantin berarak..suke gambar ni..ehehe

korang tengok rombongan belah laki..tetibe ikot tema baju aku…aahha ikot aku katenye!perasan la ko yani=p

abes je rombongan masuk..aku pon balik..masih ade satu kenduri untuk aku pegi..jauh lak tu..siapa kah gerangannya..tungguuu!

korang nak tengok gambar lagi..bole terjah kat sini

nota kaki:nasi beriyani dan bubur jagung itu sangat best la dayah..plus perot aku yang memang dah lapar gler..masa nak balik tu ingat nk bedal bubur jagung lagi..tp bole aku lupe..pos kat sini bole??ehehe

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. Bechak says:

    ai..gi kenduri org je…cpt laa kenduri deme…ambe xsoba2 nk mkn ns minyak nie. puah doh mkn kedai. nk mkn kat majlis kawen al-yani ploks. ahaks!

  2. YanDarwisy says:

    Awak dgn pengantin dah sama canteklah pulak…puji ikhlas ni beb.

  3. cOngratz to pengantin…muke pgntin tu N x cam..tp y lg 2 org tu N cam…tp x knal pon…hihihi…

    k.yani..bile mau wat confession ni….wua2…

  4. yani… akak nyer blog personal yg baru. Janji! lepas ni tidak akan bertukar ganti dah.. hehehe… http://www.membebelz.blogspot.com

  5. yani.. blog baru akak… janji lepas ni xde tuko2 dah… 😀

    http://www.membebelz.blogspot.com

  6. oneyani says:

    ahaha siap janji bagai..ok nant yani add..kalau mungkir janji gak..kene belanje yani makan!ahahha

  7. ok..ok bole2.. hehehe

  8. Marsha~ says:

    canthek ar tudung yani…..

  9. oneyani says:

    ala kak marsha..ariani dekat je..ehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge