Kelas Ante Natal

Sebelum ni aku dah tempek kat FB pasal ni..sape-sape yang berkenaan dan yang berminat bole la mendaftar



Gambar dicilok dari Kak Fiza

Hajatnya nak snap balik gambar ni kat Klinik Rohana(depan ofis aku ni je) tapi sampai sudah aku tak snap..tentatif agak blur..takpe nanti(kalau rajen) aku stiry pasal kelas ni

Kelas dianjurkan oleh Kuala Terengganu Specialist(KTS)..waktu pendaftaran start pukul 8.30 pagi..siang tadi pihak KTS dah kol untuk sahkan kehadiran..harus aku pegi..fee RM20 je sepasang (digalakkan datang dengan pasangan)

Pada yang tak tao..ante natal tu maksudnya sebelum kelahiran..post natal lak lepas kelahiran..dulu masa aku 3 bulan dah pegi jugak kelas ante natal ni(poster pon tengok di Klinik Rohana) tapi kelas tu adalah kelas teori semata-mata..kelas yang aku akan pegi esok insyallah kelas secara praktikal lak..

Tempat hanya untuk 20 pasangan..ramai la jugak kot..harap banyak tips aku dapat dari kelas ni..nak-nak persediaan mental dan fizikal bagi menghadapi kelahiran pertama ni

Kelas dijangka habis tengah hari..lepas tu aku akan zass ke rumah Cikgu Hilyati(cikgu praktikal kesayangan masa darjah 5 ni) lama dah lost contact..baru setahun dua ni jumpa balik..

Alhamdulillah Cikgu dan suami telah mendapat rezeki untuk menjadi tetamu Allah di Mekah pada tahun ni..semalam cikgu kol jemput aku ke majlis doa selamat sempena keberangkatan beliau ke sana..tak silap aku jadual penerbangan 5 or 6hb Oktober ni..flight direct dari Terengganu ke Jeddah

Lepas dah kenyang makan..ops jumpe cikgu la yang seharusnya kan…aku akan pegi ke rumah Kak Fiza lak..nak bagi hadiah pada anak kesayangan dia Faris Wafiq yang sambut besday ke setahun pada 21.9 baru-baru ni..majlis dia adalah Sabtu lepas..ala yang entry aku terlepas majlis tu kan?

Yang buat aku bertambah sentap..Kak Fiza cakap potong kek pon dah dekat pukul 5..nanges aku baca..takde la nanges mencebik..itu dah buruk rupe..just nanges dalam hati je la..silap aku gak tak msg dia tanye kan..aku bajet dia bz..so mesti tak sempat nak jeling fon..pastu ingat tak nak kacau la tuan rumah sebab dah state majlis abes pukul 2.30..sekali dia cakap pukul 5 pon guest datang lagi

Nak buat cane kan..dah takde rezeki aku..tapi takpe..rezeki buat si kecik comel tetap ada..dia tak salah pon..yang salahnya aku ni ha..lagipon memang dah hajat aku nak jenguk dia sejak lahir lagi..ni sampai umor setahun pon belom bertemu muka..hoho

Tunggu hadiah dari auntie ye esok dear Faris..hope dia suke dengan pemberian yang tak seberapa dari aku ni..harap juga dapat membantu Faris untuk menjadi anak yang pandai(eh hint ke ape ni)

Okay jam telah menyatakan sekarang adalah 12 malam..sudah mao ketiduran..esok nak bangon awal..jangan sampai aku ketiduran masa kelas sudah..itu naya la jawabnye..ade jugak pak yong belajar teknik push baby sorang diri…mende lain lak yang keluar nanti….ahaha itu tak lawak key!



Selamat Beradu di Kamar Baldu..
Tido Atas Bantal Baru…

Pantu 2 kerat yang nak menyatakan aku baru beli bantal…hoi hoi

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. fiza arshad says:

    hehehe..sweet..excited tggu yani dtg ptg esok 🙂

    slmt hadir kelas ye!! 🙂

  2. pRincESs_N says:

    N x smpt join antenatal class..sbb dlu kn PJJ..so,weekend yg ado mcm2 nk buat..huhu..pstu 1 sbb utama..mls bgn pg..hahahaha

  3. Sabihah says:

    So how kelas tu?cite aa…cite laa

  4. FarHa says:

    yani, leh kabo dok?? ha igt nok g gok kelas gini~ dok tahu nok tgk mane~ boleh yee~ ha balik deepavali kekgi, hajat nok g yg kat ganu tu jee~ senang sikit~ boleh yeee~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge