Im Pregnant??

sebelum tu mintak ampun mintak maaf ye sebab nya setelah sekian lama aku mengabaikan blog ini..sebab takde mood..plus malas (takde mood la tu) satu lagi baru-baru aku tak leh ngadap screen lama sangat..kepala jadi pening berpusing-pusing(alahan ke??) ..seb baik skrg dah okay…kalau tak bye bye jela kat blog heh

plus aku lak baru jumpa ini blog doc Faryn a.k.a doc Farhana (terjumpa dari blog my life..tq ye) yang sangat la best..sebab beliau merupakan seorang doc saket puan..so sesuai sangat la aku duk mentelaah blog dia sekarang ni kan..banyak info yang aku dapat..tambah ngan tabiat aku kalau aku dah suka blog tu..aku akan ‘katam’ kan baca blog tu sampai abes!phheeww….sangat dasyat kan aku ni..baca quran tak nak lak katamkan=p

ok..berbalik pada tajuk asal…

Selepas kejadian di entri ini aku agak sedikit malas/takot nak buat Urine Pregnancy Test (UPT)..but since aku balik dari berhoneymoon aritu terasa sikit..err ke banyak ke kelainan eh? aku pon dengan berat hati mintak asben belikan test kit..da pesan kat dia siap-siap..beli satu je..takot kecewa lagi…ahaha bole gitu?alih-alih dua jugak dia beli

so sampai rumah teros la test..tipu la sampai tu makan dulu..makan harus diutamakan..hihi test je tros

Finally Its Double Crosing!

wah macam megik plus tak percaya plus terkesima pon ade..sebabnye sesaat teros dapat double line ni..tengok instruction kat packaging tulis kene tunggu 5 minit..then tunjuk kat asben die terkejut dan jugak tak percaya

teros laju-laju siap pegi klinik…cakap pada doktor..pastu doktor cakap tak yah cek sebab baru je cek..dan terbukti sah bila yang tu positif..aku pon ade gak tanye pasal yang 5 minit baru keluar result tu…doktor siap cakap kalau yang lama tu kadang-kadang tak bole percaya..doktor cakap bulan depan baru bole scan..mase ni memang tak nampak ape pon kalau scan

then merasa la aku makan ubat ni

acid folic..atau tulis kat situ vitamin folic asid..hihi

tarikh aku cek adalah 17/3/2011..terang-terang ade kat situ..kalau dulu aku delay period sehari pon da sebok buat UPT..kali ni seminggu lebih baru berani cek=p

ni pon macam tak percaya ade makhluk lain dalam womb aku…selagi tak scan rase memang tak pecaye lor..asben aku lagi tak pecaya..dia tak abes-abes nak aku cek sekali lagi..dia pon siap cakap nak buat UPT dia sendiri..adeh sangat STC (Sengal Tapi Comel) ahahah ayat baru =p

time aku pegi bercuti baru ni..memang aku perasan aku gemok..pipi aku tembam macam di pam-pam..pastu aku hanya berselera nak makan tomyam dan laksa sarawak sahaja..sampai dah naik flight balik KL pon sempat tapau laksa srwk lagi..hihi

tu dia..nampak aku dan asben macam dah sama saiz kekdahnye=p
tengok dari dekat lagi..kui kui kui macam tak percaya kan..masa ni baru 4 minggu kot..belom tao lagi mase ni..dah balik seminggu baru tao

tapi yang aku ingat perot aku asyik kejang semacam je..pastu asyik nak tershi-shi masa tu..nak sedapkan hati aku fikir tu simpton biasa je kalau nak period…sekali…hm dah terbukti..alhamdulillah

doa aku sekarang moga kandungan aku kuat..dan lahir sihat sempurna..jadi anak yang soleh dan solehah ye =) aku pon kene gandakan amal ibadah jugak skrg..ngaji..solat..tak leh nak bergosip-gosip segala la..itu yang macam susah sket hihi

dan syukur jugak..setakat 6 minggu kandungan aku ni takde lagi muntah-muntah..tapi lepas ni tak tao kan?sekarang selera makan memang langsung takde..makan hanya ketika betol-betol lapar je..sangat bukan diri aku la kan..pastu tengok makanan buat aku loya..ngadap keje (screen pc) buat kepala pening berpusing(ngadap blog bolepulak kan..hihi)..perot setiap hari pon kembung..berdenyut kiri dan kanan..tapi ok lagi la..takla terok sangat sume tu nak banding dengan orang yang muntah-muntah sampai kene ambik drip segala…alhamdulillah syukur sangat ya Allah

tapi since aku dah pregnant ni aku kene la minum susu dan makan sayur…kan aku dah janji ak ambik sume tu bila pregnant..hm menjadi ke tak?nanti aku citer…hihi

nota kaki:sebelum tao aku pregnant..aku ada mimpi pasal dapat barang kemas…hihi

36 total views, 1 views today

6 Comments

  1. Pingback: First Time Dating With My Baby - WANMULIANI.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge