Ikan Bakar dan Pulut Durian

siang tadi omak den msg…

“arini mok buat ikan bakar dan pulut durian”

aku pon dengan laju dan pantas mengepos di fesbuk..tanda-tanda riak mula teserlah..ahahaa keji owh!

petang tadi aku takde pegi tempat lain dah…memang fikir nak makan je..teros ajak Mr.D sekali…harus!!

makan sesedap tak leh sengsorang…buat andy dan balong yang berada jauh di Qatar tu..sory la ye…lain tahun kita makan sekali=p

ni la rupenye ikan bakar itu…rupe tak cantek lor…tapi rasa die..humangaih!

memang tak dapat di mana-mana la…of kos la kan..kat rumah aku je yang ade pon..dah mak aku yang masak..tp seriously aku suke versi sambal macam ni…

kalau kat kedai biasanye msambal mesti manis dan cair…yang ni adelah pekat dan pedas..dan masam…pendek kate mebeles la!di cicah pulak dengan kicap berlada tu..tapi pada aku sambal tu je dah sangat cukup

nak buat nye senang je kot..kot la…sebab bukan aku yang masak..muahahaa aku tukang makan je…memang la sangat senang kan..

nanti ade kerajinan aku letak la die punye resepi..

hm..korang nak ke masalahnye??ehehe takpe la kira jadi guide untuk aku nanti bile da kawen..bile laki nak makan sonang..buke je kat blog…tengok ini resepi(ecece macam rajin sangat je aku nak buat ikan bakar segala)

dan desertnya adalah pulut doyan

mak aku dah letak dalam bekas desert siap-siap..sebelum tu dah peram dalam peti ais..

pergh!memang nanges la makan ni…makan ikan bakar yang pepedas tu…pastu balas lak dengan desert yang sejuk lagi manis berlemak

tetibe jugak aku tersuka pada pulut doyan ni…selama ni aku memang tak penah makan rasanye..aku suspek mak aku malas nak buat selama ni..tapi mak aku claim die dah selalu buat…anggap je la masa die buat tu aku kecik beringus lagi..mane layan pulut doyan ni..dulu tao makan nestum..minum milo je..

sekarang dah tua bangka baru pandai menghayati kot=p

dan si dia telah makan dengan lahapnye!ahaha 2 pinggan beb..mane tak…bun…eh machola..hohoh..ayat cover tetap!!

jaga hati punye pasal muahaha

mesti korang merasa kepelikkan kenapa mak aku tetibe beria buat ikan bakar…hm korang tak pelik la kot tapi aku la yang pelik…

ade cerita disebaliknya..hohhoho insiden yang penuh mistik=p

muahaha mistik kebendanye..al kisahnya malam sebelum tu kami sekeluarga (kecuali balong ngan mie la) makan ikan bakar…

si ayah yang tak pernah lekang dengan air laici kungnya…eh ini tak mistik..

si Safiq yang sudah mengantok…sebenarnya masa pegi dekat kedai tu sudah lewat..dalam pukul 10.30 malam gitu..bukan saje safiq yang mengantok tapi aku dan sahid sudah pon terbongkang di dalam kete..

kenapa kami lewat??hm panjang la pulak ceritanye…takpe itu tak penting dan tak mistik..so abaikan saje..ahaha bole gitu??

ni ke?eh bukan…ni sisa dari orang yang makan sebelumnya

ini je je sebenarnya..ikan siakap sekor..ikan pari sekor..sotong 2 ekor..

agak-agak cukup ke??dengan adik beradiknye berderet..tapi bukan itu alasan nye..alasan mak aku oder sket je adalah kerana tengok kami adik-beradik dah ngantok..so assume macam tak selera nak makan jela

hakikatnye!

nan adooo…sampai je makanan..mate sorang-sorang terus membuntang..lapo weh…so sangat la tidak mencukupi ahaha

so mak aku tak puas hati teros esoknya..means hari ni la beli ikan sebanyak rasa di pasar..pastu melantak la anak-anaknya sepuas hati…itulah kisah mistik disebaliknya…

mistik ke??

sila lempang aku kalau mistik..ahaha memang tak mistik la kan=p

nota kaki:hasilnya badan aku sesengal akibat makan doyan…argh!obat..obat..

2 total views, 2 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge