Hidup Tanpa Internet Ibarat Katak Puru..eh Silap Katak Bawah Tempurung!

sekarang di ofis ‘si polan’ (bukan nama sebenar) tu internet dah takde..patot la die menyepi je…siapkah si polan itu??ahahha teeeeeett!ini ISU SENSITIP…takleh bagitao

aku tak faham la dengan pemikiran orang-orang itu..tidakkah dia terfikir bahawa penggunaan internet sangat la meluas…sangat-sangat ye!

owh aku lupe…orang itu tidak menggunakan online transaction

selame ni di ofis ‘si polan’ ni memang dah di banned penggunaan internet..hanya waktu rehat je dapat..tapi sekarang??nak baca paper…nak bayar bil secara online…sampai nak cek gaji pon tak dapat beb!lepas ni jangan marah la kalau budak-budak ofis duk abeskan masa di bank..kui kui kui

bukan la takde cara nak gune internet tu..ade je..tapi ‘si polan’ malas la kan…nak tengok setakat mane company die duk berkira sangat…semangat nak keje pon makin kureng la…

dengan hanya satu sebab teros di banned internet…ibarat setitik peluh petani..eh silap setitik nila rosak susu sebelanga!tapi yang heran bin ajaib…tak satu belanga lak yang rosak..konpius..konpius=p

internet di bayar..tapi tak dapat guna..tak ke macam HARAM!baik potong je wayar internet..muahaha owh lupe lagi tak sume yang di banned…adelah segelintir yang tercicir…sebab??

sebab dorang DECISION MAKKER la beb!wak lu…kalau nak adil..potong sume la..pastu masuk guineas book of record…”company pertama yang beroperasi tanpa talian internet”!! muahaha lagi syoooooo…

sekian saje laporan dari saya wartawan yang tak bertauliah!ahaha

nota kaki:seb baik saya ade laptop sendiri..saya ade internet sendiri..tak tao la kalau ade orang nak pertikai gak pasal blog ni=p

nota kaki dua:manusia yang kononya mengamalkan sifat terbuka..kenapa tidak berbincang…tapi menghukum tanpa bicara…kerana nyamuk seekor abes kelambu dibakar

nota kaki ketiga:laman peribadi merupakan hak masing-masing…kenapa harus di pertikaikan penggunaannya..kalau rasa tercabar “see u in court!” muahaha

18 total views, 1 views today

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge