Hadif's First Solid Food

Pfffft after a long time..

Now update blog every 3 months okey!ni pon semangat lepas baca blog dr harlina

Okey entry pendek je kali..first solid food yang hadir dlm mulut hadif adalah puri pear..even sebelum ni mak tok hadif pernah suap bubur carrot!!Itu xmasuk dalam rekod ibu ok

2 bijik pear dipotong-rebus-blend..siap!

Best nye buat puri ni..macam main masak-masak pon ye..Alhamdulillah Hadif suke..baru 3 kali makan sebenarnye..tu pon ambik masa seminggu..hihi bizi mengalahkan dr harlina ko..

Hari sabtu blend sekali dengan susu ibu(bao agak lain sket..atau dengan bahasa kasar busuk!)

Hari Rabu bekalkan pada bs Hadif..n Khamis suap kan pada die sendiri..

Ape yang penting Hadif dah lulus dengan buah pear ni withthin 3 times rules!instead of 4 days rules ahaha ( nampak nau malasnye tu kan)

My concern is bout his poo poo la kan..nak tao makanan tu sesuai ke tidak..and alhamdulillah pagi tadi Hadif poo poo dengan banyaknye n the texture is very nice!erk..

Sory terkotor sket but rust me when being a mom..poo poo our baby will be a big issue for us..hihi

Hari ni nak try puree carrot lak!im sooo excaited!

Owh ye aku jugak pastikan Hadif minum air kosong bila dah umur 6 bulan..tapi saya tetap bagi air zam zam(very the kiasu mom!)

34 total views, 1 views today

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge