Hadiah Terbaek Di Hari Tua Ku

terbaek untuk aku la..bukan untuk korang…korang maybe takde hal punye…aku je yang jakun lebih..tak penah dapat hadiah semahal ni weh..sebulan gaji aku pon tak dapat beli ni..(ye gaji aku bukan banyak sangat ehehe)

ni muke orang terkejot dan tersangat hepy…dan tersangat tembam!! yang last tu jangan baca kuat-kuat sangat eh..nanti aku sentap =p

hepy die tak dapat nak digambarkan la…sampai hilang sengugut aku time ni…ha ko masa ni aku tengah ‘berperang’ dengan kesakitan itu..tapi bole ilang sekejap bile dapat suprise..so lepas ni setiap kali saket kene selalu buat suprise la…muahahaha

nampak tak ape yang aku pegang kat tangan tu??dapat agak tak ape die??

punye la ‘orang’ tu tak sabar nak bagi aku hadiah ni..4 hari sebelum birthday lagi aku da dapat..

mula-mula dia ajak aku tengok fon…aku ni malas nak layan sangat…sekadar tengok-tengok je la..dengar penerangan dari ‘dia’ sket pasal model ni..model tu..aku tao ‘dia’ ‘celik’ teknologi dan ‘hantu’ information..sume benda die ‘ambik tao’..

pelik aku..sepatotnya ‘jiwa IT’ tu dapat kat aku..tapi ‘dia’ lak yang lebih-lebih..abes aku ape?jiwa karat je la yang tinggal=p

dan sebab aku pon tak de duet la nak beli fon canggih manggih ni..nanti layan kang terliur..tak lena tido malam..susah pulak..bukan ke cari penyakit tu namanya tu

tapi bila da ‘dia’ goda-goda..haruslah terliur gak kan…aku memang dah lama berangan nak fon yang screen besar..ade WiFi senang nak on9..asyik tengok ‘dia’ je duk on9 kat fon..aku telan air liur je la

memang di hati dah berkenan sangat-sangat dengan satio..latest model dari sony ericsson..camera mantop..screen paling besar..then ‘dia’ pon bagi hint nak bagi fon..tapi die cakap harga seribu ke bawah je..nak lebih-lebih bayar sendiri!jahat….ahaha

so aku pendamkan la hasrat nak satio ni…mane aku nak cari topup lagi seribu lebih??!!

redha je ape ‘dia’ nak bagi..aku tao ‘dia’ mesti bagi yang terbaek..sebab banyak knowlegde pasal fon..apa-apa pon aku berserah je..ceeewah ayat sedih seyh

jangan tak tao die pon tak sabar-sabar nak bagi fon ni…siap duk survey gegiler dalam seminggu sebelum bagi..sekali masa keluar lunch die letak atas riba aku kotak fon…1st terkejut sebab dapat hadiah..yup hadiah itu adalah fon…

2nd tengok kat kota lakk..owh ade tulisan SATIO..aku sampai bole terfikir kotak je SATIO tapi isi laen..bole??

punye la tak percaya…rase teros nak melompat sambil menari asarehe ha rehe…ahahaha

yoooo..yaaaa aauuuw aku dapat SATIO!! original set lagi..selama ni aku beli fon pon beli AP je..

owh tak tao eh ape itu satio?heh…aku pon tak tao kalau aku tak dapat =p

SATIO latest fon by Sony Ericsson(SE)..tak gunakan nombor sebagai model..(sebelum-sebelum ni..K50..W700i)..camera 12 mega pixel..1st model by SE yang full touch screen..built in GPS n WiFi dan..bla..bla..blaa….

nak tao lebih lanjut lagi tengok sini tak pon google je la

bergaya dengan stylus yang ala-ala lipstick itu…

senyuman tak lekang dari bibir sehari tu..walllah!

‘dia’ tao aku minat blogging…suka bergambar…hantu on9..so ‘dia’ hadiahkan lengkap dalam satu pakej..kira all in one…

dulu aku macam sedih-sedih bila sume adik beradik aku ade digicam..aku sorang je yang takde..tapi sekarang..tidak lagi..aku pon ade ‘camera’ yang best itu ok=p

::picture taken by SATIO::

hanya ALLAH je yang tao betapa bahagianya aku dapat hadiah ni..betapa perasaan ni gembira berbunga-bunga..tapi bukan sebab SATIO..sebab ‘dia’ yang ALLAH temukan dengan aku..seorang yang sangat memahami minat aku=)

54 total views, 1 views today

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge