Gelagat Manusia di Masjid

Kalau tahun lepas ade entry gelagat mak enon..tak ketinggalan jugak tahun ni kan..entahla..tetap jugak ade dugaan..sabar jela

Lokasi: Masjid area ofis
Waktu: Zohor

Nak ikotkan tak ramai sangat pon jemaah perempuan..cukup 1saf je..aku dan ofismet dah menjadi kebiasaan di bulan pose ni pegi berjemaah di masjid berdekatan..dari duk tido kat surau kan :p

Biasa ktorang ke Masjid Putih..jauh sket la..tp situ memang ramai jemaah..kali ni berdekatan dengan ofis..ade masjid baru siap..so moh la kita ke situ..nak parking pon sonang kan

Aku dan beberapa orang ofismet penuhkan saf depan paling kanan..so dengan harapan jemaah lain rapatkan saf ke kanan la kan..sekali..nan ado.. belah kiri aku..memang betol-betol sebelah aku..sorang macik dan diikuti dengan maciks-maciks yang lain..boleh ditariknya tangan aku suh rapat dengan die..seb baik tak jatuh mak yong ni..masa tu aku baru nak betolkan kain..berdiri pon tak tegap betol lagi..dah la ditariknya tangan aku kuat-kuat..macam la aku ni budak kecik..adeh

Nak je aku saun sepatotnya rapat la ke kanan kan..tapi malas nk bermasam muka..aku tao dorang memang malas nak berganjak..malas nak alihkan sejadah ‘comel’ dorang tu..beralah la kami sume ke KIRI!

Habes satu babak..babak selepas selesai solat lak..ade sorang macik ni..yang memang aku kenal sangat la..dikeje depan ofis aku ni je ha..tapi macik tu tak kenal aku pon..die bole paksa-paksa aku tengok baju semayang (read as telekung) dan jubah yang dia bawak..aku cakap la tak nak..eh dipaksanya lagi..siap cakap cantek-cantek ni..ewah-ewah ini dah lebih macik..saya datang sini nak solat lor..sesen duet pon tak bawak..hm kalau bawak pon tak nak jugak aku beli..koser la!

Dugaaan betol kan..itu baru hari pertama di masjid area ofis..

banyak lagi hari yang akan mendatang..dengan solat diwaktu lain..dengan solat terawihnya..nanti di tanah suci Mekah lagi la macam-macam gelagat yang kita akan jumpa kan..

haish bersabarlah wahai hati

– Posted using BlogPress from my iPad

24 total views, 1 views today

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge