First Time Merasa Pakai Ariani

selama ni berkira sangat bile masuk butik Ariani…nak beli tak nak..nak beli tak nak..yela harga sehelai da beratus..aku bole dapat 2-3 helai yang quality lebih kurang sama

so bo layan..

sekali ko..bila Ariani bukak outlet kat Terengganu..die punye ofer beli satu percuma satu..beli satu percuma dua..agak-agak kalau gi kedai tu cakap saya tak nak beli..nak yang percuma je…hm dapat tak eh??

dapat kot..dapat penumbuk sulong!ahaha

ok dah…berbalik pada cerita..even promosi gegiler pon aku still tak de napsu..yela yang promosi tak berkenan di hati…ate napsu nak demand…duet dalam dompet tarak..yilek..pocik!

satu hari tu ade la sorang hamba Allah yang baik budi ni (dan dan aku cakap baik budi eh) ajak aku pg Ariani..aku pon ikot je la…

sekali die cakap kalau ade yang berkenan ambik la…eh eh..berkenan mmg banyak..tp ongkos tarak..ape cerita…nak di pendekkan cerita dia nak belanja..yehaaaaaaaa!!

ops!sila bersopan sket ye yani..aku tak mintak tapi dia paksa-paksa suh beli…demi penampilan ku…eceh wahh…so aku pon dengan keadaan ‘malu tapi mahu’ ambik la..mule-mule pg kat yang murah-murah je..yang ade promosi…

sekali promoter lak sebok-sebok suh ambik yang mahal sket..tao je la kan..da memang tugas depa..aku pon follow je

sekali lagi..aku xnak..tp ‘dia’ paksa..ouch terharu mak nyah!ahaha siap offer yang 300 lebih tp aku tolak..malu beb..agak-agak ah orang nak belanje pon da kire ok…so aku ambik yang murah-murah je

promoter tu tak puas hati lagi bila aku da cakap tak nak..nak jugak aku beli lagi…aku mase tu dah pening…

tak nak la lebih-lebih..sekali ‘dia’ bole lak cakap..try la..mane tao cantek..eh lebih-lebih lak die…aku malu la…tp macam biasa ‘malu tapi mahu’

sudah nya 3 helai berjaya aku rembat…harga..hm tak yah cakap la kan kate aku nak menunjuk lak..senang cite dapat la aku kad member pink Ariani tu…ehehe agak-agak je la bape eh…

dan ini hasil rembatan kencang dari aku!


merah..turqoise..dan pelangi..aku beli yang jenis pusing(twist) yang bagi aku senang di gayakan

yang merah tu memang dah lama aku cari..sebab nak padankan ngan baju ni…see aku ingat tone color..nampak sangat dah lama aku ngidam nak tudung merah ni..memang ‘cocok’ benar dengan baju ni..

turqoise memang banyak baju aku bole masuk..tp yang pelangi tu..aku mcm di paksa-paksa beli oleh promoter..mase tu aku dah pening dah..so rembat je yang tu…masa da beli pening pulak fikir nk pakai ngan baju mane..

sekali…tibe-tibe..eh tibe-tibe betol ni..padan lak dengan sutera digital yang opis aku bagi aritu..hepy giler!

tak caye tengok ni
sory ye buat budak-budak ofis ku…aku terpaksa merasmikan dulu baju ni…terpaksa katenye!ahaha

dah geram sangat nk pakai baju dan tudung baru..mane bole tahan…napsu dah menggelegak!ahahha

ni lah antara koleksi tudung yang aku ada skrg..sekejap je da penuh hanger tu…ni belom tudung yang aku rembat dari omak lai…die lagi dasyat kot dari aku!huhu


aku tak banyak tudung printed..sebab aku gi opis pakai baju kurung je..so beli plain senang nak match..

dan kalau korang perasan ade 5 helai tudung warna turqoise..setiap kali beli tudung secara banyak mesti terselit color tu…sebabnya dulu sket punye susah aku nak cari color tu..sekali bila da ade..aku beli je..sudahnye berhelai-helai..huhu

bezanya tudung Ariani ni bagi aku.. just tak yah pakai keronsang..kalau tudung aku yang laen size bergantung adalah kadar kelabuhan tudung..tp kalau tudung Ariani size bergantung pada diameter muka..so senang sket..

satu lagi cutting size Ariani agak seragam..nak banding ngan tudung yang lain..kejap labuh sangat..kejap kecik sangat..padahal size aku beli sama..

itu la quality yang best dari Ariani…sesuai la dengan duet yang kita keluar..tp tudung biasa ade je yang hampir sama dengan quality Ariani..tinggal lagi kita sebagai pembeli yang kene pandai memilih

jadi apa lagi..pilihan di tangan anda!

“alah membeli..menang memakai”

nota kaki:rasa macam nak lagi la tudung Ariani..muahahaha

22 total views, 1 views today

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge