First Time Bertutti Frutti

Asyik korang je up citer makan tuti futi je..stress mak yong okay!dah la kat sini takde..terbayang-bayang lah aku yogurt sejuk tu kan..berzikir jugak la kat telinga suami nak tuti fruti..aritu pegi Plaza Shah Alam..tengok coming soon bukak..ces..manmbahkan stress lagi adoo

minggu lepas..aku pegi lagi Plaza Shah Alam (kenapa asyik lokasi yang sama?) huhu kebetulan sebenarnye sebab nak hantar adik aku ke UiTM..so singgah makan kat situ jap..tengok tuti fti sekali dah bukak..senyum sampai tinge ok!

dalam hati ada taman tu

ade 3 jenis cup..oren paling kecik

so laju-laju capai cup oren..bajet nak murah la kan..harga RM0.53 10gram

ade 8 flavour..yougurt..coklat..vanila..red velvet..delima..kiwi..green apple dan ___(sila isi tempat kosong..aku dah lupe..hihi)

agak jakun la kalau first time pegi ni kan..harus nak cuba semua..ahaha..semalam tuti futi baru launch perisa baru..perisa oren katanya..laku macam goreng pisang panas katanya lagi lah..tak tao la sedap sangat ke atau sebab dorang bagi free hihi

hasilnya..taraaa 4 flavour..

konon ambik cup paling kecik..tapi kalau dah penuh gini..agak-agak murah ke?hihi aku ambik red velvet..tf yougurt..vanila dan coklat..sume sedap!red velvet tu kira unik sket la..sebab merah tapi bukan perisa strawberi..tapi perisa ape tah..janij sedap..yougurt suami aku tak suke sebab masam..tapi aku sukeeeeeeeee sangat..masam-masam sejuk gitu

vanila dan coklat macam biasa la..tapi bestnya sebab tak muak..yela ni bukan produk tenusu macam aiskrim biasa kan..nama pon yougurt..sume sekali RM15..hihi murah kan =p

muka orang sedih kene belanje..hihi

kaunter tuti futi..ambik topping..timbang dan bayar..pastu ngap sajor

dekorasi dalam kedai..putih bersih..sejuk mata memandang

agak-agak cukup tak satu cup tu je?ahaha harus la tak kan..kali ni repeat ambik..ambik cup sederhana besar lak..cup hijau

4 flavour jugak..tambahan perisa delima..yougurt aku tak ambik masa ni

delima yang pink tu..masam jugak..tapi sedap..sedap ke aku je yang rasa sedap??huhu maybe nak layan tekak yang kemaruk tu..sume pon aku rasa sedap..silap-silap tuti futi jual perisa masam basi pon aku kata sedap!ahaha ni la penangan kalau orang dah ngidam kan

kali ni RM14++ sajor..hihi


senyum dulu sebelum makan

layan kat sub way..suami aku ngidam nak makan sub way la pulok..depan tuti futi tu je pon..aku memang langsung tak sentuh sub way tu..makan tuti futi dengan rakus okeh..mak aku pon heran tengok kerakusan aku tu..muahaha

makang jangang dok makang..kate free kan

mak aku dah stim layan tuti futi..ahaha

hasilnya..licin!tak tinggal setitik pon

thanx encik suami..lepas ni belanja lagi ye

bagi aku topping paling best adalah coklat rice..coklat cip dan jugak kacang goreng..sedap sangat sebab dia rangup krup krap krup krap..kene sangat la nak makan dengan aiskrim tu kan..topping lain yang aku ambik..buah strawberi..kiwi..kacang gajus..longan..laici dan rasberry..sedap jugok..tapi kalau takde..tak terasa pon di dalam hati..ahaha bole ke gune ayat tu?

nota kaki:katanya tuti futi nak bukak branch di Terengganu..di mana dan bila tu?tunggguuu..jangan time aku berpantang baru dorang hegeh-hegeh nak bukak sudah..

22 total views, 1 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge