Raya Pertama 2011

Salam aidilfitri buat semua..raya korang macam mana?puas dapat makan?hoho makan saje yang aku ingat..

Just nak share sikit gambar sepanjang first syawal aku dan family


Alhamdulillah tahun ni dapat berkumpul complete satu family..tahun depan maybe 3 family tak de di hari raya pertama ni..huhu maklumlah masing-masing dah berkeluarga


Sesi fotografi sebelum keluar dan salam raya..credit to my kakak ipar dengan camera gabaknya..ambik gambar guna remote control gitu

Mok dan aboh..apesal tah mak aku tengok kat lain..malas nak korek gambar yang ok..huhu

Kami adik beradik kecuali abang aku..tak dapat dikenal pasti mana dia pegi masa ni..biasa la sesi bergambar ni kan main snap-snap je..asal ado

Gambar paling lucah!

Mak dan Sahid..dua ni paling suke bercium..berpeluk dan dalam masa yang sama bergadoh jugak..hihi

Sesi bersalaman..meriah dengan bagi duet raya la of kos..siap bergadoh-gadoh sape nak bagi sape..bole tak aku baru teringat tak salam pon dengan incik suami..dah la first raya bersama

Dia pon bole lupe..aku cakap baru teringat..patot la aku tak dapat duet raya pon…ahahah takpe mintak maaf dengan die tak tunggu raya pon..hari-hari aku mintak maaf(ayat sedapkan hati)

Abes sesi bersalam kami sefamily teros beraya di rumah nenek belah mak..satu-satunya nenek yang tinggal..rumah Cek(nenek) aku ditengah bandar ye..so perjalanan nak ke sana adalah sangat clear..siap dapat menari poco-poco lagi atas jalan raya

Menu kat sini adalah nasi dagang..mak aku buat sate,nasi himpit dan kuah kacang..aku makan nasi dagang je..sate tak suke..sedih tahun ni tak de ketupat palas dan rendang..ade misscomunication sket pasal tempahan ketupat tu..

Lepas kenyang kat sini..sesi bagi duet raya..teros ke Pulau Rusa kampung belah aboh..even nenek dan atok dah takde..sedara-mara ramai kat sane..lagi meriah la kiranya..meriah dengan makanan pon ye..janji aku dapat makan ketupat dan rendang kat situ..huhu

Lepas tu teros balik rumah..tu la tradisi kami sekeluarga setiap tahun..kul 3 dah sampai rumah dah..kampung dekat-dekat je

Muka kekenyangan

Aboh yang ceria..bukan senang nak tengok gambar dia senyum gini okay

Gambar kami suami isteri..suami dengan baju dan sampin time kawen..recycle saje kekdahnye..takpe baru lagi..hihi eh baju raya tahun depan pon dah ade tema dan kain pon dah beli siap-siap..tu pon recycle jugak kekdahnye..nak guna untuk majlis kawen adik aku nanti..hoho

Tinggal lagi baju untuk our baby la..insyallah umor panjang dan ada rezeki tahun depan dapat la beraya bertiga..tak sabarnye la tak kutip duet raya..muahaha

Gambar dari ipad..tak cantek la sangat..tapi suke gambar ni sebab macam comel je satu family bergambar atas tangga..padahal masa ni tunggu nenek aku..dia duk kat rumah sedara depan tu je..so rumah dikunci rapi..terpaksa la lepak kat tangga dulu

Guna camera depan ipad..lagi hancus..

Kalau perasan sume family aku pakai baju recycle time aku kawen dulu..lagi pon memang baju tu baju baru yang dibuat semata-mata sebab majlis aku..so kira aci la kan pakai balik..hihi

Mak yong je pakai baju baru..jangan jeles..dress kembang semangkuk namanya..tak kan aku nak pakai baju kawen..ade yang koyak tang perot tu

Kecoh di pagi raya..masa ni la nak cari songkok..nak belaja pakai sampin..nak setting camera..huhu

Gambar gedik kami laki bini

Dan diakhiri dengan gambar ‘comel’ dari kami..harap tidak muntah hijau ye

Cantek tak dress mak yong?ahaha even beli last minit..kira matching la jugok ye dok..yang purple aritu macam tak masuk je..lagi pon size s sendat sangat
– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

30 total views, 1 views today

2 Comments

  1. Tu anak sedara akak..anak sedara instant..hihi dress beli last minit N..itu jela kaler y dpt..seb baik masuk gak kan

    N bole terima lagi la sbb ade ayyan..akak ni membawa diri pon bole lupe xsalam ngan suami..alahai ralat sungguh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge